Verdidebatt

"Vinduet"

Jeg bor i Bergen - Norges nest største by. Her er det i tillegg til DNK ca. 20 andre annonserende menigheter. Byen og de omliggende områder har videre mange husmenigheter og "freelancere" - som tror og har Jesus i hjertet, men av ulike grunner ikke

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

er tilsluttet noen menighet.

M.a.o. - i denne byen er det et enormt potensiale til å møte opp  både i hundrevis og i tusenvis - når "vinduet" - denne gang representert ved Visjon Norge - bidrar med grunnlaget for en evangeliseringskampanje og påfølgende kveldsmøter med mulighet for innsyn og deltagelse for store deler av Norge.

Fikk akkurat en tlf. fra en av "våre" som fortalte at i dag hadde ca. 100 stk. tatt i mot Jesus- og det med en liten arbeidsstokk.

Og - det er nettopp dette som undrer meg - når "vinduet" kommer på besøk - har med seg undervisning - foldere - Debbie Rich - og møtene avholdes i gamle Forum kino - hvorfor er det da bare i underkant av 100 som kommer?

Slik jeg ser det, så skulle det ha vært på mang en pastors hjerte å lede menighetene i retning av aktiv og synlig deltagelse i denne evangeliseringskampanjen der Bergen er arenaen - men - ved hjelp av "vinduet" så er det åpent for alle.

Slik jeg ser det skulle det vært helt naturlig både å møte opp og evangelisere (for de som har mulighet - dette starter kl. 10) - det har ikke noe med for eller mot Visjon Norge eller Jan Hanvold, men mer med .... "vinduet".  Hva er det vi ønsker og håper formidles om

det vi brenner for - Oppdraget

det å omgås hverandre som det naturligste i verden - vi er jo brødre og søstre i Herren

glede oss sammen i lovsang og for at mennesker finner til frelse

stifte nye bekjentskaper og utvide våre åndelige horisonter o.s.v.

og - ikke minst - en sal full av mennesker sier så mye mer - enn en glissen sal - ut til enhver som bevisst eller ubevisst tar en "tur" innom Visjon Norge.

Slik jeg ser det, så skulle kristenNorge mer stå sammen over sine menighetsgrenser og sine ordinære samarbeidspartnere når "vinduet" er villig til å bruke tid, energi og penger på "vår" by...  Fra Visjon Norge:

09.08.2011

Good News Bergen åpnet mandag kveld med møte i Forum Scene og med Debbie Rich som hovedtaler. - Fremmøtet var bra og en rekke personer søkte frelse under åpningsmøtet, sier Tore Kransberg som tolket Debbie Richs tale til norsk.

Visjon Norge sender fra to punkter i Forum Scene, selve scenen og en egen intervjuplattform lenger bak i salen. Sistnevnte, ledet av Geir Apold, fungerer også som samlingssted for de innkomne gaver og bønnebegjør fra Callsenteret i Drammen.

- Vi har ingen faste installasjoner i selve salen i Forum Scene, sier prosjektleder for Good News Bergen, Therese Sandland. - Derfor kreves det en del lys og utstyr for at produksjonene skal bli så presentable som vi ønsker. Men vi synes det er blitt ganske fint og vi håper at våre seere får en opplevelse av gode TV-bilder i tillegg til den åndelige dimensjonen i møtene.

Mange stiftet for første gang bekjentskap med Steinar Lofnes og hans team fra Veien Bibelskole denne første kvelden. De besørget for vakker lovsang som vi skal høre mer til utover uken.

Møtene fra Bergen fortsetter i kveld med start kl. 19.30."

Idag var det hakket før jeg tok personlig kontakt med noen pastorer for å motivere for innsats - vi har jo den samme "arbeidsgiver!"  Hermed er alle lokale utfordret!

(NB - jeg er klar over at Visjon Norge skriver at "fremmøtet var bra" - det mener imidlertid ikke jeg - fremmøtet var ikke slik det skulle være når "folket i arbeid" skal presenteres i "vinduet")

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt