ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

Som abonnent på Vårt Land får du:

Läs mer

Margaret Atwood kallar til handling for rettferd og miljø

Prisvinnande forfattar Margaret Atwood ber folk støtte kristen organisasjon i kallet til å redde verda før det er for seint. – Ein kan ikkje skilje mellom indre tru og ytre handling, seier forfattar Freddy Fjellheim.

ANNONSE
ANNONSE
Kultur

«No, meir enn nokon gong, er det viktig at folk kjem saman i arbeidet for å redde planeten vår. Det er ikkje sikkert vi får nokon ny sjanse», skriv den prisvinnande, kanadiske forfattaren Margaret Atwood i ei pressemelding der ho ber folk støtte den amerikanske, kristne, aktivistiske organisasjonen Sojourners i kampen mot undertrykking, fattigdom og klimaøydeleggingar. Sjølv har ho gitt 10.000 dollar, og ho oppmodar e-postmottakaren til å hive seg med: «Join me – now is the time.»

– Eg blir alltid overlykkeleg når eg ser at bodskapen vår finn gjenklang hos folk, overalt i verda, seier Sojourners-leiar Jim Wallis til Vårt Land i ein e-post.

Det betyr mykje for dei å ha Margaret Atwood med på ­laget. Ho blir ofte nemnd i same ­andedrag som Nobels litteraturpris, og ho er internasjonalt kjent både for forfattarskapen sin og for eit enormt engasjement for menneskerettar og miljø – både i og utanfor litteraturen.

– Vi set stor pris på Margarets arbeid som ein leiar internasjonalt og det ho har bidratt med som miljøaktivist. I Sojourners trur vi på at Jesus kallar oss til eit større ansvar, særleg overfor dei mest sårbare i samfunnet, 
og vi håper og ber om at fleire skal følgje dette kallet, seier Wallis.

Sojourners

  • Sojourners er ein kristen aktivistisk tverrkyrkjeleg ­organisasjon som arbeider for sosial rettferd. Organisasjonen har sete i Washington DC i USA, og er leia av Jim Wallis.
  • Sojourners rettar merksemd mot globale og nasjonale problem, som rasisme, sexisme og fattigdom, amerikansk innvandringspolitikk og klimaøydeleggingar, gjennom kritisk journalistikk og kommentarstoff i ein månadleg publikasjon med same namn.
  • Organisasjonen starta som ei studiegruppe ved Trinity Evangelical Divinty School i Illinois på byrjinga av 1970-talet. Studentar møttes for å diskutere forholdet mellom tru og den sosiale krisa på den tida, først og fremst med tanke på Vietnam-krigen.
  • Sojourners ser det som si oppgåve å formidle det bibelske kallet til sosial rettferd, inspirere til håp og å bygge ei rørsle som kan transformere individ, samfunn, kyrkja og verda.

For å lese innholdet på vl.no trenger du et abonnement. Allerede abonnent? Logg inn

Få tilgang nå! Prøv oss gratis

  • Tilgang til alt vårt innhold på vl.no.
  • Tilgang til morgendagens avis allerede 21.15 kvelden i forveien som e-avis
  • Etter 3 uker stopper abonnementet automatisk.
  • 
Du får etter endt prøvetid et spesielt godt tilbud på et Vårt Land-abonnement

Prøv oss i 3 uker gratis Eller se flere alternativer