ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

Som abonnent på Vårt Land får du:

Läs mer

Holdt på å dø av rus, ble bluesdronning

Kvinnelige bluesrock-artister tar stadig mer kommandoen i en mannsdominert bransje. – Mennene har løftet meg fram, men kvinnene har ofte prøvd å trykke meg ned, sier Beth Hart.

ANNONSE
ANNONSE

BILDER

HEDRER HELTENE: Damer i blues består av Rita Engedalen (t.v.) og Margit Bakken. Ved å tolke kvinnelige bluespionérer, vil de minne om kvinnenes kamp for å bli tatt på alvor i en mannsdomninert sjanger.

Foto: Olav Solvang
Vis bildetekst

NY STEMME: Svenske Ida Bang representerer en ny generasjon med skandinaviske bluesartister. 
Foreløpig er 26-åringen én av få kvinnelige representanter.

Vis bildetekst
Kultur

Amerikanske Beth Hart var, ­ifølge Notodden bluesfestival, den artisten publikum ønsket seg aller mest til årets 30-årsjubileum. Sist hun spilte på ­Notodden trakk 45-åringen, som også ofte opptrer med bluesgitarfenomenet Joe Bonamassa, flere publikummere enn verdensstjernene Robert Plant og George ­Thorogood.

LES MER: – Artister viser en annen side under kirkekonserter

Frykt og stoff

På scenen fremstår hun som den tøffeste jenta i bluesrock-klassen, med en råskap og selvtillit som kan blåse de fleste mannlige kollegaer av banen.

Beth Hart

  • 45 år. Artist fra Los ­Angeles. Synger mest rock og soul, men også jazz og gospel. Skriver stort sett egne låter. Spiller piano.
  • Har gitt ut elleve album siden debuten ­Immortal i 1996. Tre av dem er sammen med gitaristen og artisten Joe Bonamassa, hvor Seesaw ble Grammy-nominert i 2013. Det siste soloalbumet hennes er Fire On The Floor.
  • Har opptrådt flere ganger på Notodden Bluesfestival, men også på Rockefeller i Oslo, Wrightegaarden i Langesund, Hell Blues Fest, Månefestivalen i Fredrikstad og Sommerspillet i Arendal.

For å lese innholdet på vl.no trenger du et abonnement. Allerede abonnent? Logg inn

Få tilgang nå! Prøv oss gratis

  • Tilgang til alt vårt innhold på vl.no.
  • Tilgang til morgendagens avis allerede 21.15 kvelden i forveien som e-avis
  • Etter 3 uker stopper abonnementet automatisk.
  • 
Du får etter endt prøvetid et spesielt godt tilbud på et Vårt Land-abonnement

Prøv oss i 3 uker gratis Eller se flere alternativer