Anmeldelser

En reise mot undergangen

Et høydepunkt i Risør i år: Tenoren Robin Tritschlers tolkning av Franz Schuberts sangsyklus Die Winterreise.

Schuberts Die Winterreise er ikke komponistens vakreste, det ligger et mørke og en undergangsstemning i denne sangsyklusen som er mil fra alt som heter lettbente svisker. Men med god grunn mener mange at Die Winterreise pløyer dypere enn noe annet Schubert har komponert. Den var noe av det aller siste han skrev i sitt korte og tragiske kunstnerliv.

Dystert

Schuberts venner skal ha blitt rystet over den dystre stemningen i sangene, der dikteren Wilhelm Müller hadde levert tekstene. Musikken følger opp tekstene preget av fortvilelse og melankoli; Schubert er på mange vis på hjemmebane i dette mørket.

LES OGSÅ: Dette har fotball og kammermusikk til felles

Begeistring

Det skremte ikke publikum fra Risør kirke onsdag kveld da Die Winterreise sto på programmet under årets kammermusikkfest. Tenoren Robin Tritschler bergtok tilhørerne allerede på åpningskonserten med sin tolkning av Benjamin Brittens Les Illuminations. I Die Winterreise fulgte han opp med en fremføring som skapte engasjement og begeistring i Risør kirke. Tritschlers lysende stemmekunst maktet å se og uttrykke alle nyanser i Schuberts verk. Med Paul Lewis som sikker akkompagnatør, måtte denne konserten bli et høydepunkt.

Følg Vårt Land på Facebook og Twitter!

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Anmeldelser