Kultur

Åmås skal lede utvalg som skal utrede pressestøtten

Thorhild Widvey valgte sin tidligere statssekretær til å lede det nye mediemangfoldsutvalget, som blant annet skal utrede pressestøtte og TV-lisens.

Da kulturminister Thorhild Widvey la fram allmennkringkastermeldinga i juni, varslet hun at hun ville sette ned et utvalg som skal utrede hva statens mål for mediemangfoldet bør være.

Utvalget skal vurdere hvordan de statlige støtteordningene best kan legge til rette for en åpen og opplyst offentlig samtale.

– Vi har et bredt mangfold av tilbud i Norge, og utvalget får i oppdrag å se på om de økonomiske støtteordningene bidrar til mediemangfold, og se på hvilke politiske virkemidler vi kan bruke for å sørge for et bredt tilbud, sa Widvey til Vårt Land i juni.

I denne runden skal også pressestøtten og TV-lisensen gjennomgås.

LES HELE SAKEN HER: Eget utvalg skal vurdere mediemangfoldet

Åmås leder utvalget

I dag lanserte kulturminister Thorhild Widvey sitt nye mediemangfoldsutvalg. Utvalget skal utrede hvordan økonomiske virkemidler på medieområdet best kan innrettes for å stimulere til mediemangfold.

– Regjeringen vil legge til rette for en bred offentlig samtale i fremtidens digitale mediesamfunn. Et mangfold av medietilbud er avgjørende for et velfungerende demokrati og for ytringsfriheten. Vi må nå se om virkemidlene våre er innrettet slik at de bidrar effektivt til mediemangfold og ytringsfrihet, sier kulturminister Thorhild Widvey.

Ti medlemmer

Knut Olav Åmås, direktør for stiftelsen Fritt Ord og tidligere statssekretær i Kulturdepartementet, skal lede utvalget.

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen, TV 2-direktør Olav T. Sandnes, Nettavisen-redaktør Gunnar Stavrum og Randi Øgrey, leder i Mediebedriftenes Landsforening, sitter også i det nye utvalget.

Les mer om mer disse temaene:

Ane Bamle Tjellaug

Ane Bamle Tjellaug

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kultur