Seks konsekvenser av å flytte abortgrensen

NY ABORTLOV: Hvis vi mener at abort på grunnlag av kjønn, mindre alvorlig sykdom eller for eksempel leppe-gane-spalte ikke skal forekomme, bør vi beholde nemndordningen. Dette er den beste muligheten vi har til å ivareta både kvinnens og fosterets rettigheter.

NY ABORTLOV: «Hvis Arbeiderpartiet sikrer flertall for å utvide grensen for selvbestemt abort til uke 18, vil det få gjennomgripende konsekvenser for hvordan vi betrakter mennesket i livets første fase» skriver innsenderne.
Publisert Sist oppdatert

I forrige uke la helseministeren frem et forslag til ny norsk abortlov. Hvis Arbeiderpartiet sikrer flertall for å utvide grensen for selvbestemt abort til uke 18, vil det få gjennomgripende konsekvenser for hvordan vi betrakter mennesket i livets første fase.

1. Fosteret vil være rettsløst frem til nesten halvgått svangerskap

Da dagens abortlov ble debattert på 70-tallet, ble det hevdet at fosteret bare er en celleklump og ikke et menneske med menneskeverd. I dag er det ingen som argumenterer slik lenger, rett og slett fordi alle har tilgjengelig kunnskap om den fantastiske utviklingen i livets startfase. Hvis barnet er ønsket, snakker mange helt fra start om «barnet i magen», og man kan se fosterets utvikling fra uke til uke på apper og nettsider. Det er dermed et stort paradoks at mange nå tar til orde for å svekke fosterets rettsvern.

Subscribe for full access

Get instant access to all content

Powered by Labrador CMS