Les mer om NLA

Utdanning med mening

Bilde 1 av 4


Journaliststudentene Karianne Hinlo (26) og Madeleine Liereng (22) ønsker å bruke utdannelsen slik at de kan utgjøre en forskjell for andre mennesker. Allerede første året som journaliststudenter på NLA Høgskolen vant de prisen «Journalistikk som betyr noe»

Prisen fikk de etter å ha laget en reportasje hvor de av-dekket at bybusser i Kristiansand kjører fortere enn det som er tillatt. Saken fikk konsekvenser, politiet utførte kontroll og ga bøter. Busselskapet Nettbuss skjerpet internkommunikasjonen og rutinene sine. 

Fornøyde studenter
Karianne Hinlo og Madeleine Liereng går andre året på journalistikk bachelor ved NLA Mediehøgskolen Gimlekollen i Kristiansand. 
– Den tette kontakten vi har med forelesere og veiledere på NLA er en stor fordel for oss, sier Liereng.

Fungerende programansvarlig for journalistikkutdanningen, Liv Iren Hognestad, er enig i at tett oppfølging er en av NLA sine store fordeler. 
– Det er en del av vår identitet. Studentene bidrar også til å skape et godt miljø på skolen. I tillegg har vi et globalt perspektiv, og studieturen vår til Øst-Afrika gir studentene mulighet til å løfte blikket, sier hun. 

Viktig journalistikk
Journalistikk som betyr noe er mottoet for NLAs journalist- utdanning. 
– Journalistikk kan gi store konsekvenser i viktige samfunns- spørsmål og være av stor betydning for mange mennesker, og den kan være avgjørende for én persons liv, sier Hognestad. Det motiverer Hinlo og Liereng til å skaffe seg en karriere som journalister. Begge vil jobbe med nyheter, og på den måten få utgjøre en forskjell for andre mennesker gjennom journalistyrket.

Tror på jobber
Til personer som ønsker å studere journalistikk, men blir skremt av et usikkert jobbmarked for journalister, har studentene en klar oppfordring: 
– Drømmer du om å bli journalist, så kommer du ikke til å angre på valget. Det er alltid jobber for dem som virkelig vil noe, sier Hinlo. 

– Dessuten er det mange muligheter innenfor andre yrker med journalistutdanning, legger Liereng til. Hognestad er enig med studentene sine. – Markedet går i bølger, men det vil alltid være behov for journalister. 

Uansett studiested legger NLA vekt på å se den enkelte student og utruste til viktige yrker i samfunnet.

Har Jesus som forbilde i lærerutdanningen 

NLA Høgskolen har et sterkt faglig undervisningsmiljø, med forelesere som er genuint opptatt av se hver student og utruste dem til å bli gode lærere.
– Jeg syns det er veldig spennende å jobbe med mennesker, forteller Amund Langøy, høgskolelektor i idrett ved NLA Høgskolen i Bergen. Han er en av foreleserne som grunnskolelærerstudenter ved NLA møter. Studentene beskriver ham som kunnskapsrik og tålmodig. Langøy forteller at han er opptatt både av å se studentene, og å stille krav til dem.

– Som lærer må man være glad i, og i stand til, å møte mange ulike typer mennesker. Det er utrolig gøy å undervise, smiler Langøy.

For Langøy er det viktig at NLA er en kristen høgskole, og Jesus er forbildet – også som underviser.
– For hvis man snakker om å være en god lærer, en som ser mennesker, så må jo Jesus være den beste. Han var knallgod til å undervise, å få menneskers oppmerksomhet og se dem.

Ble overbevist om læreryrket
Et år som stipendiat på folkehøgskole overbeviste Langøy om at han måtte bli lærer. Den jobben har han lyktes så godt med at han er blitt kåret til «Årets foreleser» ved NLAs studiested på Breistein i Bergen. Da studentene ga Langøy den utmerkelsen, la de blant annet vekt på hvor flink han er til å formidle relevant forskning, og til å variere undervisningen.

En historie fra da Langøy var nyansatt på NLA Høgskolen viser noe av hvor variert undervisningen er.
– Da jeg skulle begynne å undervise på NLA kjøpte jeg skjorter, og tenkte «nå må jeg kle meg ordentlig, på høgskole». Men etter en uke sto jeg med badehette og svømmeføtter i dramarommet, ler Langøy.

Praksisnær utdanning
Langøy ønsker å forberede studentene på virkeligheten.
– På NLA vil vi dyktiggjøre studentene sånn at praksissjokket blir minst mulig. På barnehagelærer og grunnskolelærerutdanningen er det utrolig viktig at undervisningen knyttes tett sammen med praksis. Da må man vite noe om praksisfeltet og kjenne til ny forskning slik at man kan bake den inn i undervisningen, sier Langøy.

NLA Høgskolen
NLA Høgskolen har studiesteder i Bergen, Oslo og Kristiansand: NLA Bergen, NLA Staffeldtsgate og NLA Mediehøgskolen Gimlekollen.
1.600 studenter i Bergen, 250 i Oslo og 150 i Kristiansand. Høgskolen eies av Normisjon, NLM, NMS, ImF, NKSS, Søndagsskolen og Frikirken.
NLA Høgskolen ble opprettet i 1968.

Studier i Bergen:
• Grunnskolelærerutdanning
• Barnehagelærerutdanning
• Pedagogikk (årsstudium, bachelor og mastergrad)
• Teologi (bachelor og mastergrad)
• Interkulturell forståelse (årsstudium, bachelor og mastergrad)
• Praktisk teologi og ledelse (årsstudium og bachelorgrad)
• Idrett (årsstudium)
• Ex.phil og ex.fac
• I tillegg et bredt videreutdanningstilbud rettet mot skole, barnehage, kirke og menighet, ledere og andre

Studier i Oslo 
• Økonomi og administrasjon (bachelor)
• Innovasjon og ledelse (bachelor)
• Utøvende rytmisk musikk (bachelor)
• Musikk, menighet og ledelse (bachelor)
• Musikk med fordypning i korledelse eller låtskriving (årsstudium)
• Menighet og ledelse (årsstudium)
• KRLE (årsstudium)

Studier i Kristiansand
• Journalistikk (årsstudium, bachelor og mastergrad)
• Kommunikasjon og livssyn (årsstudium og bachelor)
• Interkulturell forståelse (bachelor)
• Interkulturell kommunikasjon (årsstudium)
• Informasjons- og kommunikasjonsarbeid (årsstudium

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter