Nyheter

Stanser misjonær-utkasting

300 misjonærer sto i fare for å bli kastet ut av Storbritannia. Nå har myndighetene snudd.

«Vi er veldig takknemlig for dette positive utfallet, men vi erkjenner at vi har tatt hard lærdom om våre interne prosesser og forhold til journalføring. Vi innfører allerede viktige endringer på disse områdene og vil jobbe hardt for å leve opp til de strenge kravene til UKVI,» skrev YWAM Harpenden på sin nettside tirsdag 27. januar 2014.

Tirsdag fikk YWAM England, en del av den internasjonale misjonsbevegelsen Youth With A Mission, tilbake sin lisens til å ta inn arbeidere fra utenfor EØS-området. Om lag 300 misjonærer med familier, halvparten av YWAM Englands arbeidere, slipper dermed å forlate landet.

LES MER: Storbritannia og Sverige kaster ut misjonærer

Brøt reglene

Beskjeden kom fra UK Visas & Immigration (UKVI), en avdeling av britiske Home Office som behandler visum til Storbritannia.

– Vi viste UKVI at vi nå opptrer i henhold til lovverket, og de var tilfredse med vårt svar, sier Tamara Neely i YWAM Harpenden til Vårt Land.

Youth With A Mission (YWAM) driver misjon, trosopplæring, sosialt arbeid og nødhjelp.

I september i fjor ble YWAM England funnet skyldig i brudd på to av sju nye betingelser for inntak av arbeidskraft utenfor EØS. UKVI påpekte at YWAM ikke hadde forsøkt å besette ledige jobber med statsborgere fra EØS-området eller personer bosatt i Storbritannia.

– Det var noen feil i vår journalføring som ikke samsvarte med gjeldende reguleringer. Vi har rettet opp våre interne prosedyrer for å forbedre dette, sier Tamara Neely.

Møte med myndighetene

Selv om YWAM umiddelbart utarbeidet en handlingsplan for å rydde opp, ble løyvet til å hente arbeidskraft utenfor EØS-området inndratt med virkning fra 20. januar. Medarbeiderne fikk 60 dagers frist fra denne datoen til å forlate landet eller skaffe seg visum gjennom andre kanaler.

Grunnen til at UVKI nå har snudd, er at YWAM ikke har noen begrensing på antall «arbeidsplasser». Organisasjonens medarbeidere jobber gratis og må skaffe seg midler livsopphold på andre måter. Det er vanlig å ha såkalte støttepartnere.

YWAM England har nå fått tilbud om et møte med UKVI for å fortelle om sine erfaringer i saken. Misjonsorganisasjonen håper å skape en bedre forståelse mellom UKVI og kristne organisasjoner generelt, og YWAM vil selv snakke med andre organisasjoner, og muligens også ministere, i et møte 11. mars. Møtet vil arrangeres av Global Connections, en britisk paraplyorganisasjon for evangeliske virksomheter.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter