Ny helseklinikk viderefører arven etter drept misjonær
Da misjonæren Jan Kristensen ble drept i fjor, trodde mange skolebarn at de ville havne tilbake på gata. De tok feil: Kristensens livsverk er mer levende enn det noen gang har vært.
Cinderella Nagella Awuor (foran) og Laura Anne Akinyi (bak) var blant de ytterst få elevene som var å finne i klasserommet på Jan’s Academy en lørdag ettermiddag. Livsverket til misjonæren Jan Kristensen er mer levende enn noen gang.
Kenneth Lia Solberg
– Det ble sagt at nå var det slutt. Det var bare å kaste skoleuniformene, sa Kristensens kone, Anne Okech Kristensen under den høytidelige åpningen av en ny helseklinikk i Nyalendaslummen i Kisumu i Kenya i helgen.
Slik skulle det imidlertid ikke gå. Lørdag ble Interfelk Medical Centre, med seks ansatte, åpnet i Nyalenda. Anne-Stine Tveter Reidarsen, helseansvarlig i Prosjekt Gatebarn, fikk æren av å offisielt åpne klinikken, og fullførte dermed Kristensens ønske om ta hjelpearbeidet et skritt videre – fra å handle om utdanning til også å inkludere helse.
Klinikken ble lørdag åpnet med dans, sang og skuespill av elever fra Jans Academy og Interfelk Education Centre, begge skoler som ble til takket være misjonæren fra Porsgrunns innsats.
Bestill abonnement her
KJØP