Nyheter

Nonnen som kan gjøre død pave til helgen

Marie Simon-Pierre hadde Parkinson. Den katolske kirke mener Johannes Paul II helbredet henne.

– Jeg er helbredet! Det er et Guds verk gjennom forbønn fra pave Johannes Paul II sa nonnen Marie Simon-Pierre (49) til journalistene da historien hennes ble kjent i 2007.

LES OGSÅ: Pave Johannes Paul II nærmer seg helgenstatus

Fortsatt frisk. Nå har den franske nonnen hatt en ny pressekonferanse der hun bekrefter det som skjedde med henne og erklærer at hun fortsatt er frisk.

Dessuten fortalte hun på ny om det som skjedde 2. juni 2005, nøyaktig to måneder etter pavens død.

Ville slutte. Hun hadde hatt Parkinsons sykdom siden 2001. Skjelvingene hadde blant annet gjort skrivingen til en kamp, på dette tidspunktet maktet hun ikke styre håndens bevegelser i det hele tatt.

Da ba hun sin overordnede om å få slutte i stillingen sin ved en fødselsklinikk i Paris. Oversøsteren overtalte henne i stedet til å be pave Johannes Paul II om forbønn. Paven hadde selv lidt av Parkinson, men var nå altså ikke lenger blant de levende.

Skjelvingen forsvant. Snart opplevde Simon-Pierre at skjelvingen, stivheten og smertene forsvant. Hun hørte en indre stemme som ba henne skrive og opplevde av håndskriften var i orden igjen.

– Jeg våknet tidlig på morgenen, veldig overrasket over at jeg i det hele tatt hadde fått sove. Det var svært uvanlig at jeg fikk sove på grunn av smertene. Jeg følte meg annerledes. Noe inne i meg hadde forandret seg og kroppen min var ikke lenger den samme. Musklene mine var ikke stive og jeg kunne bevege meg normalt, fortalte nonnen på pressekonferansen, ifølge TV 2.

Godkjent. Nå er sykdomshistorien hennes blitt undersøkt av Vatikanets egne leger. De har ikke funnet årsaken til helbredelsen i skolemedisinen, og kan dermed slå fast at den er overnaturlig.

Pave Johannes Paul II blir saligkåret 1. mai. Da har den avdøde paven kommet et steg sted videre på veien mot helgenstatus. Men allerede nå dyrkes han iherdig av enkelte katolikker. Når en ny kirke åpnes i pavens hjemby Krakow i Polen i mai, vil en flaske med pavens blod få en sentral plass i kirken. Det har Kardinal Stanislaw Dziwiss foreslått.

– Han mener det er den mest verdifulle relikvien fra Johannes Paul II og at den skal finnes sentralt i kirken, sier Piotr Sionko, talsmann for Johannes Paul II-senteret i Krakow.

Donor. Også den nåværende paven, Benedikt XVI er åpen for å helbrede mennesker etter sin død, men på en litt annen måte. Han går nemlig rundt med et kort som erklærer at han blant annet donerer lever, lunger og nyrer dersom noen måtte ha behov for dem.

Les mer om mer disse temaene:

Alf Gjøsund

Alf Gjøsund

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter