Nyheter

Nå ber Svein-Magne Pedersen også for friske

Evangelisten i Vennesla har utvidet markedet. Nå kan også friske «forebygge sykdommer» ved å ringe teletorgtjenesten hans. Til 14 kroner minuttet.

– Vi lever i en forgiftet verden som er roten til mange sykdommer. Farlige kjemikalier og andre gifter som forurenser finner sin vei i drikkevannet, jord, luft og mat. Disse farlige stoffene blir lagret i våre legemer, sier Svein-Magne Pedersen på telefonen til Vårt Land.

Stemmen hans høres litt kunstig ut, men så er det også et opptak vi hører på, til 14 kroner minuttet. Her forklarer han hvorfor vi trenger beskyttelse gjennom hans nye tilbud, SOS Helse.

– Vi er under konstant påvirkning av farlige strålinger. Vi opplever også farlige epidemier og mange typer smittsomme sykdommer, fortsetter han.

Han forteller at «uansett hva vi gjør, kan vi ikke unngå den globale forurensningen».

LES OGSÅ: Forbyr reklame for forbønn

VERDIDEBATT.NO: Hva mener du om Pedersens bønn for friske?

I bladet Legedom oppfordrer han til å ringe SOS helse «hver gang du ønsker å styrke din helse og før du drar på tur». Og: «Det er bedre å forebygge sykdommer med Åndens kraft og unngå å bli syk, enn å leve ubeskyttet og få forbønn etter at man er blitt syk».

«Genialt.» – En genial måte å få inn penger på, er Svein-Magne Pedersens egen karakteristikk av tjenesten når han snakker med Vårt Land.

Han begynte å tilby forbønn om beskyttelse for om lag ett år siden.

– Vi ønsker jo generelt i samfunnet å være beskyttet mot stråling, e-stoffer og negative ting i mat og drikke. Jeg tenkte: Vi har jo en kraft så vi kan få beskyttelse fra Gud også. Det er bedre å forebygge enn å måtte bli behandlet.

LES OGSÅ: Flere millioner til Pedersen

– Du har utvidet markedet ved å henvende deg til dem som ikke er syke?

– Det kan du godt si, svarer Pedersen.

Han er ikke sikker på hvor mange som ringer inn til denne telefonen, men opplyser at «det er en del».

14 kroner. Lydopptaket på teletjenesten SOS Helse er på mer enn tolv minutter. Bare de to siste minuttene brukes til bønn og avslutningsinformasjon.

– Er det mulig å hoppe over introduksjonen, Pedersen?

– Det går ikke an. Det er ikke bare forbønn, det er også andakt. Det skulle bare mangle at vi ikke kan underbygge dette gjennom en andakt. Dessuten får folk vite at dette koster 14 kroner per minutt. Så da kan de bare legge på. Du skal ikke være redd for de 140 kronene. Det har de råd til, de som ringer, svarer Pedersen.

Da Vårt Land prøvde tilbudet, sa opptaket ingen ting om prisen. Ifølge informasjonsdirektør i Post- og teletilsynet, Elisabeth Aarsæther, er leverandører tjenester på 820-nummer lovpålagt å opplyse om prisen før samtalen starter.

På slutten av opptaket sier stemmen til Pedersen at «for samtale med meg privat kan du ringe 820 750 70». Heller ikke nå nevnes prisen.

– Hvorfor ikke, Pedersen?

– Dette er så dumt at jeg ikke vil svare. Alle vet at et 820-nummer koster penger. Å putte inn dette i en andakt virket litt uåndelig og pengeaktig. Nesten alle som ringer, har bladet «Legedom». Der står alle prisene, svarer Pedersen.

Ikke nådegave. På internettsiden til Svein-Magne Pedersens virksomhet, mjl.no, sier Pedersen at han har fått «gaven til å helbrede» fra Gud.

– Forteller Bibelen også om en gave til å beskytte?

– Nei. Men det står at vi kan be om beskyttelse.

– Alle har like store muligheter til å be om beskyttelse?

– Absolutt.

– Hvorfor skal de betale penger for å ringe deg, da?

– For at folk kan støtte oss samtidig som de tar kontakt med oss. Folk får vite hva det koster. De er ikke så gjerrige at de ikke vil støtte virksomheten. Dette er ikke mer usmakelig at presten får lønn fra staten når han preker og har forbønn, sier Pedersen.

Han forklarer at Misjonen Jesus Leger har 17–18 personer på lønningslisten, et bygg til 28 millioner, samt flere hundre tusen i utgifter til porto hvert år.

– Hvem skal ellers betale for dette? Folk som benytter tjenesten må være med på å betale utgiftene.

Innsparinger. Pedersen sier at «140 kroner kan spare folk for tusener av kroner i medisiner og masse sånt».

– Du mener 168 kroner?

– Jeg får ta tiden på opptaket neste gang. Men jeg skjønner ikke hvorfor dere er så opptatt av pengene. Folk må få bruke pengene til hva de vil. Folk er ikke dumme, sier han.

Han legger til at «folk heller burde spørre hva pengene brukes til».

– Vi holder på å bygge ti barnehjem i India. 22. februar settes spadetaket til det andre barnehjemmet, sier han.

Hvor mange penger går til hjelpearbeid i utlandet hvert år?

– Det tallet vet jeg ikke nøyaktig, og vi pleier ikke å oppgi det til journalister.

– Kan du gi et anslag?

– Nei, jeg har ikke peiling på hvor mye det er.

– Du har ikke peiling, og så legger du så stor vekt på at dette går til et hjelpearbeid?

Pedersen svarer at han vil ta spørsmålet opp i styret og komme tilbake til svaret. Han opplyser senere i en e-post at han ikke ønsker å oppgi hvor mye som går til hjelpearbeid, men at alle de ti barnehjemmene som skal bygges i India, til sammen koster én million kroner.

I 2010 hadde Misjonen Jesus leger nesten 17 millioner kroner i driftsinntekter. Ifølge årsregnskapet tok Pedersen selv ut 768.000 i lønn. I tillegg tjener han noen hundre tusen på blant annet bøkene han skriver.

Diskuter på verdidebatt.no: Hva mener du om Pedersens bønn for friske?

Les mer om mer disse temaene:

Alf Gjøsund

Alf Gjøsund

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter