Nyheter

Korsvandring i solidaritet med de svakeste

Gjennom stopp på 14 ulike steder i Oslo sentrum minnet deltakerne i solidaritetstoget langfredag menneskelig lidelse både i Norge og verden utenfor.

Toget, et samarbeid mellom Kirkens Bymisjon og representanter fra Oslo domkirke, Frelsesarmeen og andre kirkesamfunn, har tidligere år bestått av nærmere 300-400 deltakere. Korsvandrerne stoppet også denne langfredagen på steder som det tenkes at Jesus ville ha stoppet opp på i sin støtte til andre mennesker. Ferden gikk fra Oslo Sentralstasjon, over Karl Johan til avisredaksjoner, Stortinget, Tinghuset, Kirkens Nødhjelp og til slutt Trefoldighetskirken. Der ble korset lagt ned og dekket med roser.

14 stasjoner. – Vi tar opp temaer som er knyttet til bygningene. Foran Stortinget markerer vi grunnlovsjubileet og en bønn om at vi må ta vare på personene med dårligste rettigheter i landet vårt, enslige og mindreårige asylsøkere og barn på asylmottak, sier gateprest i Kirkens Bymisjon, Carl Petter Opsahl, til NTB.

– Tanken er at Jesus lider med mennesket i dag. Derfor tenker vi at korsvandring også er en solidaritetsmarkering for mennesker som lider i byen og i verden, legger han til.

Korsvandringer langfredag ble arrangert også i Bergen, Stavanger og Kristiansand. I hovedstaden har arrangementet holdt stand i mer enn 25 år. . Deltakerne ba for asylsøkere, de lidende i Syria og Sør-Sudan, samt for ofrene av den økonomiske krisen i Europa.

Døde for hele verden. – Den blodige og voldsomme konflikten i Syria har holdt på i over tre år og det er viktig å minnes både denne og konflikten i Sør-Sudan. Landene i Europa som er rammet av økonomisk krise har også en direkte innvirkning på vår by. Vi har mange fattige tilreisende fra sør og øst i Europa, sier Opsahl og minne om at Kristus døde for hele verden.

I toget deltok personer i alle aldre og flere har bakgrunn fra andre land.

– Toget er veldig internasjonalt, og gir et bredt og godt bilde av byens mennesker. Dette er et veldig synlig innslag i byen langfredag. Jeg synes det er en flott transisjon å få være en del av, sier gateprest Opsahl.

Etter at korsvandringene var ferdig ble det arrangert langfredagskonsert i Trefoldighetskirken med Carl Petter Opsahl på klarinett og Ivar Andresen på flygel. ©NTB

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter