Nyheter

Ønsker flere muslimske fosterhjem

Direktorat tror samarbeid med Islamsk Råd kan styrke barnevernets tillit i minoritetsmiljøer.

Et samarbeid mellom Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet og Islamsk Råd Norge skal få flere muslimske familier til å bli fosterhjem. Direktoratet tror samarbeidet kan styrke barnevernets tillit i minoritetsmiljøene.

Ved årsskiftet bodde det over 10.200 barn i norske fosterfamilier, og hvert år er det behov for om lag 1.000 nye fosterhjem. I 2010 hadde 11 prosent av fosterbarn i Norge foreldre med innvandrerbakgrunn. Et samarbeid på initiativ fra Islamsk Råd Norge, skal bidra til at flere muslimske familier blir fosterhjem. Også Oslo kommune er involvert i prosjektet

– Vinn-vinn-situasjon. Mari Trommald, direktør i Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet, sier at noe av målsettingen med samarbeidet er å styrke tilliten til barnevernet i minoritetsmiljøene.

– Barnevernet har hatt manglende kunnskap om familier med annen kulturell bakgrunn, og mange familier med minoritetsbakgrunn kommer fra kulturer der det ikke anses som det offentliges oppgave å bistå barn og familier som sliter. Et samarbeid som dette er en vinn-vinn-situasjon, sier Trommald til NTB.

Behovet for fosterfamilier med muslimsk bakgrunn øker, og for mange barn og unge er det viktig å komme til et fosterhjem som kjenner deres kultur og språk.

¬– Vi vil gi alle mulighet til å dele sin kunnskap om omsorg for barn, og Islamsk Råd Norge skal bruke sitt nettverk til å hjelpe oss. Det er vi veldige glade for, sier direktøren.

Ønsker landsomfattende samarbeid. Generalsekretæren i Islamsk Råd Norge, Mehtab Asfar, håper samarbeidet vil hjelpe både barnevernet og muslimer.

– Myndighetene har slitt med å finne muslimske fosterhjem. Islamsk Råd Norge tok initiativ til samarbeidet for å rekruttere muslimske familier som fosterfamilier. Prosjektet vil hjelpe muslimske foreldre slik at deres barn kommer i hjem som deler samme religion og verdier som dem, sier Asfar.

Familiene vil bli oppfordret til å verve seg gjennom Islamsk Råds medlemsorganisasjoner, på møter i moskeer og via rådets internettsider. Han mener initiativet har blitt godt tatt imot av medlemmene, selv om arbeidet vil bli krevende.

– Det vil ta tid å stable på plass et nettverk til et så stort prosjekt, men jeg er sikker på at vi skal få det til å fungere. Forhåpentligvis vil prosjektet etablere seg på landsbasis etter hvert, sier generalsekretæren.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter