Nyheter

Nå får vi smake steken

Forbruket av lam, skinke, okse og reinsdyr tredobles i påsken.

Til vanlig ligger nordmenns forbruk av fersk stek på drøyt 100 tonn i uka, men i påsken mer enn dobles denne mengden. Det viser beregninger fra Nortura, samvirket som står bak merkevarene Gilde og Prior,

Frosne varer. Tar man med frosne varer i tillegg, blir påskesalget av stek mer enn tre ganger så høyt som hverdagssalget. Det opplyser Gunnar Thoen ved Opplysningskontoret for egg og kjøtt i en pressemelding gjengitt i Handelsbladet.

Lam på topp. Lammestek utgjør rundt 80 prosent av forbruket, men også skinkestek, oksestek og reinsdyrstek brukes mye. Lammet er for øvrig ikke nyslaktet, men for en stor del frossenvare produsert høsten før.

Egg og bacon. Også salget av bacon øker i påsken, ikke overraskende gjelder det samme egg, går det fram av oversikten fra Nortura.

LES OGSÅ: Slik får du perfekte egg

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter