Nyheter

– Lovende styreskifte i Islamsk Råd

Store forventninger til det nye styret i Islamsk Råd Norge, men kvinnene savnes.

– Lovende, sier samfunnsdebattanten Usman Rana om det nye styret i Islamsk Råd Norge (IRN)

Sist lørdag valgte IRN nytt styre. Mohammed Bouras takket av etter bare ett år som leder, og Ghulam Abbas (43) tok over posten. Abbas leder til daglig det muslimske begravelsesbyrået Al-Khidmat. Med seg som nestleder får han Basim Ghozlan, leder for Det islamske Forbundet. Videre rykker tidligere IRN-leder Senaid Kobilica (41) inn igjen i styret, som ny dialogansvarlig.

LES MER: Slik blir det nye styret i IRN

Sterkere enn forrige

– Et sterkere styre enn det forrige - med markante, uavhengige og sentrale stemmer som Ghozlan og Kobilica, mener Rana.

Aktiviteten i Islamsk råd har det siste året vært preget av sykdom og fravær fra de øverste valgte lederne. Organisasjonen har samtidig vært preget av diskusjoner om prioritering og retning.

De nye kostene er mennesker med bred erfaring med de store problemstillingene Islamsk Råd står overfor, mener Rana.

– Derfor er profilen på det nye styret lovende. Den nye lederen er også en ukontroversiell skikkelse blant norske muslimer, så det er håp om at han vil være samlende.

– Hva er de viktigste utfordringene for IRN?

– Ekstremisme, islamofobi og å bygge opp IRNs interne struktur.

Etterlyser gjennomsiktighet

Linda Alzaghari i Minotenk har forventninger til det nye styret. Hun håper det vil gjøre arbeidet til IRN «mer synlig og gjennomsiktig».

– Det er viktig at IRN har en god dialog med alle samfunnsaktører, ikke bare dem som er enige med dem. Jeg ønsker også økt grad av profesjonalitet, selv om jeg skjønner at IRN står i en vanskelig posisjon både generasjonsmessig, og i forhold til motstridende forventninger fra medlemmer og storsamfunnet, sier hun.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Savner kvinnene

Mange av moskéene ledes i dag av eldre første generasjons innvandrere, og et generasjonsskifte er nært forestående. I styret i islamsk råd forsvinner imidlertid kvinnen Sumayya Javed (26), som har bakgrunn fra Muslimske akademikere, ut av styret.

Rana mener dette er trist:

– Mangelen på kvinner i det nye styret er skuffende. Her må norske muslimer være flinkere til å rekruttere. Samtidig må muslimske kvinner også være mer proaktive og engasjere seg i IRN, mener Rana.

Les mer om mer disse temaene:

Heidi Marie Lindekleiv

Heidi Marie Lindekleiv

Heidi Marie Lindekleiv er journalist i kulturavdelingen i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter