Nyheter

Færre burgere gir bedre klima

Burgere er ikke bra for det globale klimaet, konstaterer forskere.

Dersom folk i de rike landene reduserer sitt forbruk av rødt kjøtt med tilsvarende en hamburger hver dag vil det gi et vesentlig bidrag til kampen mot global oppvarming, skriver britiske og australske forskere i det britiske tidsskriftet Lancet.

Helsa. En slik reduksjon vil også være bra for helsa, konstaterer australske Tony McMichael og britiske John Powles fra universitetene i Canberra og Cambridge.

Klimagasser. Landbruket står for en femdel av de globale utslippene av klimagasser, like mye som industrien og mer enn transportsektoren.

Rap og promp. Det meste, 80 prosent, av landbrukets utslipp kommer fra kjøttproduksjon. Det skyldes først og fremst store utslipp av den kraftige klimagassen metan fra husdyr som raper og promper.

Per person. Det gjennomsnittlige forbruket av kjøtt per person i verden er nå på 100 gram dagen, 200 til 250 gram i rike land og 20 til 25 gram i fattige land.

Les mer om mer disse temaene:

Marianne Lystrup

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter