Nyheter

De Kristne beskyldes for manipulering av velgere

De Kristne har brukt profetier for å vinne velgere, mener medieviter og KrF-er. Partisekretær Terje Simonsen reagerer kraftig på kritikken.

I et debattinnlegg i dagens avis stiller medieviter, KrFer og teolog Geir Magnus Nyborg, seg sterkt kritisk til måten han mener De Kristne har drevet valgkamp på.

LES MER OG DISKUTER HER: «Var det Herren eller Hanvold som tapte?», skriver Geir Magnus Nyborg. Bli med i debatten.

Ifølge Nyborg har partiet garantert stortings- og regjeringsdeltakelse med profetier som belegg, og han anklager De Kristne for også å ha gjort forsøk på å binde folks samvittighet med henvisning til Guds ord.

– Verden har sett nok av politikere og andre som manipulerer Gud inn i sine planer, skriver Nyborg.

SE VIDEO: De Kristne langt unna Stortinget

Avviser. Partisekretær Terje Simonsen avviser anklagene.

– Jeg må ta høyde for at jeg ikke har lest det han har skrevet, men kommer Nyborg med slike påstander må han dokumentere hvor han har det fra. Jeg har i hvert fall aldri vært i nærheten av å si noe av det han hevder, sier partisekretær Terje Simonsen i De Kristne.

Simonsen mener at heller ikke partileder Erik Selle, eller andre tillitsvalgte har sagt noe liknende.

– Ifølge Nyborg har det skjedd på stand?

– Jeg kan ikke vite hva alle andre sier. Selv fikk jeg en visjon om et parti, og den står jeg for. Det var visjonen om et nytt kristent politisk parti som kunne snu den sosialistiske flertallsblokken.

Simonsen avviser at han noen gang har fremstilt visjonen som en absolutt visjon fra Gud.

– Jeg sa ikke at Gud talte til meg. Jeg sa at jeg opplevde det slik og valgte å stole på det. Om vi ikke kan få tro på at Gud legger ting i våre tanker, må vi bare slutte å tro, sier Simonsen som sier han senere ikke har tatt Gud til inntekt «for verken det ene eller det andre».

De høye ambisjonene skammer han seg ikke over.

– Jeg er et konkurransemenneske som legger lista høyt. Det ikke noen vits å gå i gang uten å ha tro på innflytelse, sier Simonsen.

LES OGSÅ: De Kristne halvert på Bømlo

Størst i «Andre»-gruppen. Han og partiet er i tenkeboksen om hva som nå skal skje. Tross at drømmen om å nå over sperrefristen røyk, la over 17.500 nordmenn De Kristnes stemmeseddel i urnen ved dette stortingsvalget. Partiet er nå størst av de små partiene i den såkalte «Andre»-gruppen. Simonsen tror det få ganger tidligere er gått så kort tid fra etableringen av et parti til en så stor oppslutning.

– Jeg gratulerer KrF med valgresultatet og ønsker lykke til, men jeg vil samtidig oppfordre dem til å gjøre noe med ekteskapsloven, sier Simonsen.

Også TV-gründer Jan Hanvold i TV Visjon Norge kritiseres kraftig Geir Magnus Nyborgs innlegg. Var det Gud eller Hanvold som vant valget? spør Nyborg som mener det var galt av kanalen å koble det å stemme på partiet med utsikten til å ‹være i Guds plan».

– På TV Visjon Norge og i andre miljøer brukes Guds ord og Guds navn på måter som vi som kristne må ta sterk avstand fra, skriver Nyborg.

Forsvarte Rune Edvardsen. Jan Hanvold sier til Vårt Land at han ikke kjenner seg igjen i at han skal ha gjort det å stemme på De Kristne til et salighetsspørsmål. Som eksempel på det motsatte, viser han til støtten han gav Rune Edvardsen da Troens Bevis-lederen i sommer havnet i storm for å støtte Arbeiderpartiet.

– Men det kan ikke være slik at man ikke skal kunne be for et bestemt parti, sier Hanvold.

– Uansett om det blir Stoltenberg eller noen andre så ber vi for statsministeren og den sittende regjering. Jeg har ikke uttrykt at vi skal forbanne noen eller be mot den ene eller den andre.

Han ser fortsatt ikke noe galt i at han gav sin støtte til et parti som andre medier forbigikk i stillhet, og mener de som anklaget De Kristne for å ta stemmer fra KrF, tok feil.

– KrF gikk opp samtidig som De Kristne har fått over 17.500 stemmer. Det jeg opplevde var at vi måtte faste og be for at kristenfolket sammen skulle gjøre et godt valg, sier Hanvold.

– At jeg har skapt store forventninger rundt De Kristne? Det gikk som det gikk. Skuffelsen er at ikke kristenfolket som en flokk har reist seg i enda sterkere grad, sier Hanvold og viser til spørsmål han mener er brennende som kjønnsnøytral ekteskapslov og Stålsettutvalgets forslag om å endre referansen til kristenarv i Grunnloven.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter