Tror ikke han får møte igjen sin døde mor

– Men Gud, jeg håper jeg tar feil, sier Truls Svendsen.

Min tro

– Jeg tror ikke på den gode tanken om at vi treffes igjen. Men Gud, jeg håper jeg tar feil. Hørte du hva jeg sa? Jeg bruker å si «Gud» i blant, sier ofte «Herregud, kor bra!». Hvorfor gjør jeg det? Han ligger baki der, vet du.

VIDEO: Hva er meningen med livet, Truls Svendsen?
Hva ville du spurt Gud om hvis du fikk sjansen?
– «Sitter hun ved siden av deg og venter?»
Truls Svendsen forteller om sin mor som døde av brystkreft da han selv var i tjueårene. Tiden før hun døde var tung. Men det var også en tid til å prate ut, blant annet om en ungdomstid der sønnen til tider hadde vært «kranglat».
– Hun sa «det går bra, Truls». Jeg ble tilgitt. Det var godt.

TV-prest. Og Moder'n er fortsatt med ham, i hvert fall liker Truls Svendsen å tro det. Om hun gjør det, vil hun – sammen med 520.000 TV-seere – ha fått med programmet «Oppdrag Hurtigruta» på TV 2 i forrige uke da han ble utfordret til å være prest i en gudstjeneste.

LES OGSÅ: Prest tilbyr Komiker-Truls sommerjobb
De fire vennene som gir ham oppdrag underveis i programserien ville at han skulle være prest for «å se om det vekkes noe» i ham. Vennene mente det var godt for Svendsen å reflektere rundt tro, et tema som vennegjengen ikke snakker så mye om vanligvis.
– De vet at jeg har en frykt for å snakke alvorlig foran folk. Jeg kan tulle foran tusen mennesker, men skal jeg være meg selv og alvorlig, synes jeg det er ubehagelig.

Respekt for troende. Selv sier Svendsen at han aldri sett noe tegn til Gud.
– Tenk så bra om jeg hadde funnet Gud, for jeg hører jo om at andre finner ham. Jeg har jo aldri søkt etter ham heller, og det er mulig jeg har gått glipp av noe, men jeg trenger sterkere indikasjoner på at han finnes. Dessuten har jeg respekt for dem som tror, for dem som finner trøst og trygghet i Gud. Det er kjempebra.
Les hele intervjuet med Truls Svendsen i papiravisen lørdag

Les mer om mer disse temaene:

Kjell Kvamme

Kjell Kvamme

Kjell Kvamme er journalist i Vårt Lands nyhetsavdeling.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Min tro