Religion

Søndagsskolen Norge permitterer så godt som alle ansatte

– Vi har mistet mye av grunnlaget for å jobbe, sier generalsekretær Gøran Byberg.

Fra og med i morgen er så godt som alle ansatte i Søndagsskolen Norge helt eller delvis permittert.

– Vi har hatt svikt i barnegruppene i hele år, og når det nå ble en ny nedstengning, har det forverret seg ytterligere. Nesten halvparten av gruppene rundt om i landet har ikke startet opp i høst, forteller Gøran Byberg, generalsekretær i Søndagsskolen Norge, og legger til:

– Vi har dermed mistet mye av grunnlaget for å jobbe.

Relasjoner  

Bortsett fra noen få i ledelsen, er altså alle i Søndagsskolen Norge helt eller delvis permittert fra og med i morgen, 17. november. Permisjonen gjelder frem til 31. januar. I tillegg at flere og flere av søndagsgruppene har lagt virksomheten på vent, har inntektene sviktet. Gøran Byberg forteller om en halvering av kirkeofferet.

Halvparten av arbeidsstokken til Søndagsskolen Norge jobber aktivt med å opprettholde barnegruppene og å være pådrivere for å danne nye grupper.

– Deres relasjon med de frivillige rundt om i landet er viktig, så det som er igjen av deres prosenter bruker de på å vedlikeholde disse relasjonene.

Blant disse er det snakk om permitteringer på mellom 70 og 90 prosent, slik at en del vil jobbe én dag per uke i tiden fremover. For de ansatte på hovedkontoret er det for de permitterte snakk om en arbeidsnedgang på 50 prosent.

Tøffere høst enn vår

Gøran Byberg forteller at «mange de sammenligner seg med» permitterte allerede i mars, og sikter til flere misjonsorganisasjoner.

Det var også oppe til vurdering på søndagsskolekontoret allerede da, men de bestemte seg i stedet for å gjøre arbeid som var planlagt lengre frem i tid.

– En del ting vi opprinnelige skulle gjøre i høst, fikk vi unna i april. I tillegg fikk vi satt i gang et prosjekt med søndagsskole på YouTube, som er noe vi har tenkt på lenge.

Byberg mener at vårsemesteret sånn sett var positivt, men at høsten har båret preg av nye runder med innstramminger. Det har gjort det tyngre å holde hjulene i gang.

– Vi har mye spennende på gang, så jeg er ikke bekymret for fremtiden. Men jeg er definitivt bekymret for denne fasen. Spesielt at det er mange grupper som ikke er virksomme nå, bekymrer meg. Jeg er redd for at mange av disse ikke kommer til å starte opp igjen.

LES OGSÅ:

Les mer om mer disse temaene:

Elias Bakken Johansen

Elias Bakken Johansen

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion