Misjonsliv

The Send planlegger for millionunderskudd – gir vekk billetter til ukrainske flyktninger

TELENOR ARENA: Det er mange tusen ledige billetter igjen til The Send. Nå gir Ungdom i Oppdrag gratisbilletter til ukrainske flyktninger.

Drøye tre uker før årets mest diskuterte misjonsarrangement går av stabelen, har The Send kun solgt 4.000 billetter. I Telenor Arena, der arrangementet skal avholdes, er det plass til 25.000 mennesker under konserter.

I tillegg anslås det at det må selges rundt 16.000 for at arrangementet skal gå i balanse. Én billett koster 437,50 kroner.

– Vi har råd til å gå med underskudd, det har vi visst hele tida. Vi vet at vi trenger å selge 16.000 billetter for å gå i balanse, men vi tenkte aldri at vi skulle selge så mange, sier Andreas Nordli til Vårt Land.

Han leder Ungdom i Oppdrag (UIO), hovedarrangøren bak The Send. I tillegg til UIO, står en rekke andre kristne barne- og ungdomsorganisasjoner på lista over samarbeidspartnere. Nordli kan imidlertid forsikre at det er UIO som tar ansvaret for det eventuelle underskuddet.

– Det er Ungdom i Oppdrag som bærer det fulle og hele ansvaret. Hvis vi ikke samler inn mer penger, går vi med et underskudd på to millioner kroner. Derfor driver vi for tida med fundraising, utdyper Nordli.

Han opplyser også at hverken YWAM internasjonalt eller The Send bidrar økonomisk direkte.

Det var avisa Dagen som først skrev om billettsalget til The Send.

– Den riktige måten å møte flyktningene på

Tidligere denne uka sendte The Send ut et nyhetsbrev hvor de kunngjorde at de tilbyr gratis billetter til ukrainske flyktninger som ønsker å delta på arrangementet, samt at de ønsker å sponse flyktningene med overnatting.

Andreas Nordli, Leder i ungdom i oppdrag. Har skrevet bok om å tro på og leve med Gud.

– Vi vil sikre oss at ukrainere føler seg velkomne. Ved å dekke kostnadene deres ønsker vi å vise gjestfrihet og markere støtte til Ukraina, forklarer Andreas Nordli.

– Tenker dere at dette er den riktige måten å møte ukrainerne, som nettopp har flyktet fra krigen i landet sitt, på?

– Ja, definitivt. Det vil være kjempeflott for dem å få møte andre kristne i et så stort omfang, svarer Nordli.

UIO-lederen forteller videre at han har mottatt mange forespørsler fra ukrainere rundt om i Europa som ønsker å komme på The Send.

– Det blir vår gest til dem, sier han.

---

The Send

  • Arrangeres på Telenor Arena 25. juni 2022.
  • Gjennom tolv timer med lovsang og taler vil The Send utfordre unge til misjon i Norge og i utlandet.
  • The Send ble arrangert for første gang i Florida i 2019, med 58.000 deltakere. De samlet 150.000 personer i Brasil i 2020.
  • I Norge er Ungdom i Oppdrag initiativtaker. De samarbeider med en rekke andre kristne organisasjoner.

---

Økende billettsalg de siste ukene

The Send-arrangørene har fortsatt noen uker på seg til å bli kvitt enda flere billetter. Andreas Nordli forteller at blant de litt over 4.000 billettene som til nå er solgt, forsvant de tusen første billettene den første uka de lå ute for salg. Resten har i hovedsak blitt solgt de siste ukene.

– Hvis snittsalget fra de siste ukene fortsetter, nærmer vi oss 6.500 deltakere, legger han til.

Telenor Arena er et lokale som på det meste kan ta 25.000 mennesker. Kommer det ikke til å føles tomt hvis det lander på rundt 6.000?

– Nei, vi rigger Telenor Arena på en slik måte at det vil føles fullt med 6.000, sier Nordli.

Les mer om mer disse temaene:

Liv Mari Lia

Liv Mari Lia

Liv Mari Lia er tilknyttet Vårt Land som journalist i religionsavdelingen.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Misjonsliv