Misjonsliv

Oppdaget behov hos unge voksne – lagde festival for den «unådde aldersgruppen»

UNG LANDSMØTE: Misjonsorganisasjonen som ønsker å nå ut til unådde folkegrupper, har satset på festival for aldersgruppa 20-40. – Det er mange her som faller mellom to stoler, sier hovedleder.

– Vi ønsker å legge til rette og skape en arena for de som er litt eldre enn hovedmålgruppa for UL, sier Veslemøy Furuseth.

Hun er hovedleder for UL+, et nytt satsningsområde for 20-40-åringer som bygger på UL, ungdomsfestivalen til Misjonssambandet og Indremisjonsforbundet. Festivalen samler vanligvis 2.000 ungdom i Kongeparken i Ålgård, men i år har det blitt gjennomført flere lokale UL-arrangementer hvor digitale sendinger har blitt strømmet.

UL, Misjonssambandet. Solbukta, Gresvik

Et av disse arrangementene har vært UL+ på leirstedet Solbukta i Fredrikstad kommune, hvor 30 deltakere har fulgt de digitale UL-møtene, men også hatt eget lokalt opplegg.

– Det er et ønske fra målgruppa om flere slike møtepunkt for unge voksne, som ofte faller mellom to stoler, sier Furuseth.

Hun forteller at mange av deltakerne er vant til å være ledere på ungdomsfestivalen, men at det også er et ønske om å nå ut til de av UL-deltakerne som «detter fra litt før de trenger».

– Det å kunne tilby et ekstra fellesskap for unge voksne har vi sett at er veldig verdifullt.

---

UL – Ung Landsmøte

  • Samler vanligvis 2000 mennesker i Kongeparken i Ålgård. I år har UL blitt arrangert på flere lokale steder og streamet på ul.no fra 28. til 31. juli.
  • Arrangeres av NLM ung og ImF ung.
  • Visjonen er å være «en festival som forandrer».
  • Årets festival har hatt tema «Global».
  • I år UL+ arrangert for første gang, et tilbud for unge voksne i aldersgruppa 20-40 år.

---

– Vi blir sett

Jan Magnus Fauske Lillebø og Tone Østby har lagt bak seg mange år på ungdomsfestivalen, først som deltakere, så som ledere. De synes det er godt å få et sted de kan komme for å være deltakere igjen.

– Det kommer til et punkt på UL hvor du begynner å føle deg for gammel, forteller Østby under festivalhelga.

– Men her er det mange likesinnede i samme aldersgruppe, noen er eldre og noen er yngre, og det er skikkelig fint at vi kan møtes. Her blir vi sett, legger hun til.

UL, Misjonssambandet. Solbukta, Gresvik. Ida Elisabeth Bydall, Elisabeth Brennhaug, Tone Østby, Jan Magnus Fauske Lillebø

Lillebø trekker fram at han synes det er fint å få være på et UL hvor han har mulighetene til å bli kjent med alle som er der.

– Vi som er her nå har jo sikkert vært sammen på UL før, men der har vi gjerne lederoppgaver, i tillegg at det er snakk om 2.000 mennesker.

Endelig har jeg et sted jeg bare kan komme og være

—  Tone Østby

Et godt tilbud

Rundt bordet har de selskap av Ida Elisabeth Bydall og Elisabeth Brennhaug. De er også enige i at UL+ er et godt tilbud for deres aldersgruppe.

– Det er mange her som allerede er ledere i menigheten de tilhører. Som leder gjennom hele året kan du trenge ei uke for å slappe av litt mer, sier Brennhaug.

UL, Misjonssambandet. Solbukta, Gresvik. Ida Elisabeth Bydall,  Jan Magnus Fauske Lillebø, Elisabeth Brennhaug, Tone Østby,

Hun har også deltatt på flere PULS-helger i regi av Misjonssambandet, et liknende konsept for den samme aldersgruppa.

Denne lørdagen på UL+ blir morgenmøtet fra Kongeparken vist på storskjerm i forsamlingssalen hvor deltakerne sitter på stoler og følger med.

I stedet for preken er møtets hovedbolk en samtale mellom leder i Misjonssambandet Global, Hans Arne Sanna, og utviklingsminister Dag Inge Ulstein om bistand. Tidligere vinner av The Voice, Maria Engås Halsne, leder lovsangen.

Uklare planer videre

Det var egentlig planlagt for at UL+ skulle være et eget festivalområde tilknyttet Kongeparken. Hvordan det blir til neste år er ikke hovedlederen helt sikker på.

– Vi har ikke mange konkrete planer for neste år, men vi har fått kjempenyttig erfaring her i år, sier Furuseth.

Blant deltakerne er det uenighet om hva som vil være den beste måten å arrangere UL+ på senere.

UL Randaberg 2016. NLM

– Jeg håper det er et eget sted for oss på UL neste år. Det håper jeg fortsatt det blir lagt til rette for, sier Jan Magnus Fauske Lillebø.

Tone Østby mener derimot det burde være mulig å ha opplegg både i Kongeparken og i Solbukta.

– Da kunne de utviklet konseptet her videre. Jeg stemmer for det, sier hun og legger til:

– Endelig har jeg et sted jeg bare kan komme og være.

Les mer om mer disse temaene:

Liv Mari Lia

Liv Mari Lia

Liv Mari Lia er tilknyttet Vårt Land som journalist i religionsavdelingen.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Misjonsliv