Kvinner kan få plass i Misjonssambandets toppstyre: – Kan splitte organisasjonen

MISJONSSAMBANDET: En endring av teologi eller en praktisk omorganisering? Fredag skal et ekstraordinært rådsmøte i Misjonssambandet nok en gang diskutere de foreslåtte strukturendringene som blant annet åpner for at kvinner kan få en plass i organisasjonens toppstyre.

Vegard Svensen, her avbildet på NLMs generalforsamling i 2018.
SKEPTISK: – Jeg tror det er en sprengkraft i forslaget som lett vil kunne komme til å splitte organisasjonen, sier NLM-veteran Vegard Svensen.
Publisert Sist oppdatert

– At kvinner kan få en plass i på toppstyrenivå vil for kvinner bety at man uttrykker en tillit som jeg opplever allerede er der. Mitt inntrykk er at toppledelsen gir uttrykk for at Misjonssambandet har kvinner med mange kloke tanker. Med dette forslaget vil de gjøre ord til handling, sier Sunniva Fuglestveit, frivillig i NLM og markeds- og informasjonskonsulent ved Fjellhaug Internasjonale Høgskole.

I Norsk Luthersk Misjonssamband (NLM) har ikke kvinner anledning til å sitte i organisasjonens toppstyre, også kalt hovedstyret (HS). Organisasjonen tolker nemlig Bibelen dit hen at kun menn kan ha et særskilt hyrde- og læreansvar. Dermed kan bare menn sitte i HS.

Men i HS behandles ikke bare lærespørsmål, men også de viktigste sakene av strategisk og administrativ karakter. Å holde kvinner utenfor disse oppgavene har man ikke nødvendigvis en bibelsk begrunnelse for, er det flere som mener. I organisasjonen diskuteres det derfor om også kvinner skal kunne velges inn på toppstyrenivå.

Subscribe for full access

Get instant access to all content

Powered by Labrador CMS