Kirkefunn kaster nytt lys over kristendommens historie

Rester etter en 1700 år gammel kristen basilika har blitt oppdaget i Etiopia. Det gir arkeologene helt ny innsikt om når kristendommen kom til Afrika sør for Sahara.

Det oppsiktsvekkende kirkefunnet bekrefter at kristendommen ble en del av den etiopiske tradisjonen allerede på et svært tidlig stadium, i et område nesten 483 mil unna Roma.
Publisert Sist oppdatert

En basilika fra det fjerde århundret etter Kristus er blitt funnet i Beta Samati, en forhistorisk by som en gang var en del av Aksum-sivilisasjonen i dagens Etiopia. Det skriver avisen The Christian Post.

Restene etter kirken spores helt tilbake til da kristendommen ble offisiell religion i kongeriket Aksum. Det oppsiktsvekkende kirkefunnet bekrefter at kristendommen ble en del av den etiopiske tradisjonen allerede på et svært tidlig stadium, i et område nesten 483 mil unna Roma.

– Dette funnet er så langt jeg vet det tidligste fysiske beviset etter en kirke i Etiopia, så vel som i Afrika sør for Sahara, sier Aaron Butts, professor i semittisk og egyptisk språk ved Catholic University i Washington D.C.

Subscribe for full access

Get instant access to all content

Powered by Labrador CMS