Kirkeliv

– Vi skal ikke inn i Pinsebevegelsen

PINSEKARISMATIKK: Ikke alle menighetene i De frie evangeliske forsamlinger vil gå inn i Pinsebevegelsen selv om landsmøtet går inn for det. – Hver menighet er selvstendig, sier pastor.

Tidligere denne uka meldte Vårt Land at det går mot sammenslåing mellom De frie evangeliske forsamlinger (DFEF) og Pinsebevegelsen, etter at samarbeidsperioden på tre år går mot en slutt.

I forslaget som Misjons- og hjemmeutvalget (MHU) i DFEF har fremmet til landsmøtet heter det at:

«DFEF og Pinsebevegelsen slår seg sammen til en felles pinsekarismatisk bevegelse med navn Pinsebevegelsen i Norge (PB)» og at «DFEFs Landsmøte anbefaler at den enkelte selvstendige DFEF menighet tilslutter seg PB».

Det er sistnevnte punkt Frank Søgaard, pastor i DFEF-menigheten i Oslo, mener er spesielt viktig.

Klar tale

– Misjons- og hjemmeutvalget kan ikke si at «vi går inn i Pinsebevegelsen». Hver menighet i DFEF er selvstendig, og MHU og landsmøtet er kun rådgivende organer, sier pastoren.

– Hva kommer din menighet til å gjøre hvis landsmøtet vedtar sammenslåing?

– Vi skal ikke inn i Pinsebevegelsen, konkluderer han.

Søgaard nevner DFEFs vedtak om ikke å gå inn i Norges Kristne Råd, samt å ikke registrere seg som trossamfunn for å måtte bli underlagt den nye trossamfunnsloven, som grunner til at han heller ser at hans menighet skal stå utenfor Pinsebevegelsen.

---

De frie evangeliske forsamlinger

  • Tidligere kalt «De frie venner».
  • Består av 65 frie og selvstendige menigheter med mellom 3.000 og 4.000 medlemmer. Pinsebevegelsen har på sin side nærmere 50.000 medlemmer fordelt på over 340 menigheter.
  • Sommeren 2019 vedtok DFEFs landsmøte et tettere samarbeid med Pinsebevegelsen. Den endelige avstemningen finner sted på DFEFs landsmøte 16. juli.

---

– De menighetene som vil inn, skal få gå inn, og det er ingen bitter rot ved det – men vi er ikke interesserte, sier Søgaard.

– Misjons- og hjemmeutvalget er valgt av landsmøtet for å utføre et vedtak som landsmøtet har bedt oss om å gjøre, sier Arve Bækkelund når han får forelagt Søgaards kritikk.

Bækkelund er konstituert leder i Misjons- og hjemmeutvalget til DFEF, som har ledet samarbeidsprosessen med Pinsebevegelsen. Han fortsetter:

– Hvis ikke alle menighetene vil gå inn i Pinsebevegelen, vil DFEF fremdeles bestå som nettverk, da av menigheter både på innsida og utsida. Vi forholder oss til landsmøtets vedtak.

Les mer om mer disse temaene:

Liv Mari Lia

Liv Mari Lia

Liv Mari Lia er tilknyttet Vårt Land som journalist i religionsavdelingen.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kirkeliv