Kirkeliv

Dette er Hillsong Norways nye hovedpastor

NY LEDER: Andreas Hasseløy er den nye hovedpastoren i Hillsong Norway. Det ble annonsert under søndagens gudstjeneste i Hillsong Oslo.

– Det er en glede å annonsere at Andreas Hasseløy er den nye lederen for Hillsong Norway.

Det sa global Hillsong-leder Brian Houston under gudstjenesten i Hillsong Oslo søndag. For første gang på et år har Hillsong Norway nå en permanent hovedpastor.

Samtidig ble det bekreftet at Stein Ingve Håland fortsetter i sin sentrale rolle som Executive Pastor og General Manager. Sammen med sine respektive ektefeller, Kristine Hasseløy og Synne Rebekka Håland, vil de jobbe tett sammen med hele pastorteamet for å lede Hillsong Norge inn i framtiden.

– Vi har stor respekt for tjenesten vi går inn i og er takknemlig for tilliten vist oss av pastor Brian og Bobbie Houston. Styrken i Hillsong Norge ligger i det knallgode teamet av lokale pastorer, øvrig stab og alle som har eierskap til kirken i våre lokasjoner rundt om i landet. Sammen skal vi peke på han som er kirkens sentrum – Jesus Kristus, sier Andreas Hasseløy i en pressemelding fra Hillsong Norway.

PASTORPAR: Andreas og Kristine Hasseløy overtok rollen som pastorer i Hillsong Oslo i desember 2020. Nå skal Andreas være hovedpastor for Hillsong Norway.

Har vært pastor

Andreas og Kristine Hasseløy overtok som pastorer for Hillsong Oslo i desember 2020, men har også tidligere hatt rollen som pastorer for Oslo-menigheten. Sammen med blant annet paret David og Jenny Hasseløy, var de med på å starte menigheten Intro Drammen, som senere ble en del av Hillsong og endret navn deretter.

Andreas Hasseløy er også en del av lederrådet i Pinsebevegelsen, som er Pinsebevelsens øverste organ.

– Det er fantastisk å kunne slippe denne nyheten. Vi har brukt mye tid på å se bakover og innover. Nå er det godt å kunne ha et hovedfokus fremover igjen, sier styreleder David Reme til Vårt Land.

STYRELEDER: David Reme ble valgt til ny styreleder i Hillsong i høst.

– Hva slags leder blir Hasseløy for Hillsong?

– Først og fremst en god leder. Han leder gjennom at han er inspirerende forkynner som får folk med seg. Han er en lagspiller, og med det sterke teamet vi har på plass er vi satt opp for en god vekstfase fremover, sier Reme.

Den nye Hillsong-lederen vil bli den første faste hovedpastoren etter Jostein og Brit Krogedal trakk seg fra stillingene sine i oktober 2020. Siden da har Stein Ingve Håland vært konstituert som hovedpastor for den norske delen av megakirka.

– Kirken har allerede vært ledet av Steini Håland og Andreas Hasseløy i denne mellomfasen, så sånn sett er det kontinuitet. Men nå får vi lagt en endelig struktur, som jeg tror er bra for oss alle, sier styrelederen.

I LEDERROLLE: Stein Ingve Håland vil fortsette i rollen som Executive Pastor og General Manager. Sammen med ektefellen Synne Rebekka Håland vil han jobbe tett med pastorteamet i Hillsong Norway, ifølge pressemeldingen.

---

Hillsong Norway

  • En del av den internasjonale Hillsong-kirka, som ble startet i 1983 av Bobbie og Brian Houston i Sydney, Australia.
  • Hillsong i dag etablert kirker i 28 land over hele verden.
  • Er en pinsekarismatisk kirke med et moderne uttrykk og retter seg spesielt mot unge.
  • I dag har Hillsong Norway åtte ulike forsamlinger i Norge, blant annet i Oslo, Drammen, Stavanger og Trondheim.
  • De er tilknyttet Pinsebevegelsen i Norge.

---

Tar over etter Krogedal

Krogedals oppsigelse i fjor høst kom etter flere år med varsler og bråk innad i kirkesamfunnet, som blant annet resulterte i at tre pastorpar, samt hele ledergruppa i Hillsong Drammen trakk seg fra rollene sine høsten 2020. Flere sa da at de ikke hadde tillit til måten Hillsong Norway ble ledet på.

– Har det blitt tatt tilstrekkelig tak i de problemene som ble adressert i fjor høst?

– Vi har alltid mange ting å jobbe med. Det ble belyst en del ting den gang, som skal følges opp videre under det nåværende lederskapet. Vi skal våge å se både tilbake og på nåtiden, men det viktigste blir å ha fokus på det vi skal være og gjøre fremover, sier David Reme.

I samme pressemelding, hvor Andreas Hasseløy ble kunngjort som ny leder, benyttet styret og lederskapet i Hillsong Norge anledningen til å takke Jostein og Brit Krogedal for deres 17 år som pionerer og pastorer for kirken.

– Vi hedrer dem og ønsker dem alt godt for framtiden, heter det i meldingen.

– Andreas er en utrolig hyggelig fyr som har sterk karakter, så jeg er veldig glad for at han skal lede kirka nå. Han har viet oss, og vært en helt fantastisk støtte og stødig person gjennom de siste årene, sier Ida Karoline Artman, som er en del av Hillsong Oslo sammen med mannen hennes Alexander Artman.

Begeistret for hovedpastoren

Etter gudstjenesten søndag kveld var flere av møtegjengerne i Hillsong Oslo begeistret for nyheten om at Hasseløy blir hovedpastor.

– Andreas er en utrolig hyggelig fyr som har sterk karakter, så jeg er veldig glad for at han skal lede kirka nå. Han har viet oss, og vært en helt fantastisk støtte og stødig person gjennom de siste årene, sier Ida Karoline Artman, som er en del av Hillsong Oslo sammen med mannen hennes Alexander Artman.

– At Andreas har blitt innsatt som ny hovedpastor var det rette valget. Han er en fyr som kjenner pulsen i kirka veldig godt, og har vært her lenge. Jeg tror han vet hvilken vei kirka bør gå. Sammen med Steini og de andre lederskapet tror jeg han vil ta Hillsong Norge i en sunn og god retning, sier Vegard Pettersen.

Les mer om mer disse temaene:

Liv Mari Lia

Liv Mari Lia

Liv Mari Lia er tilknyttet Vårt Land som journalist i religionsavdelingen.

Morten Marius Larsen

Morten Marius Larsen

Morten Marius Larsen er nyhetsleder på religionsavdelingen i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kirkeliv