Kirkeliv

Prest ga klem til sørgende i begravelse – kan få sparken

ENGLAND: En prest i Church of England kan få sparken etter å gitt klem til en sørgende og sunget salme uten ansiktsmaske. Kirken skal ha startet en gransking av presten.

Den britiske presten Charlie Boyle kan miste jobben i Church of England etter brudd på smittevernregler. Ifølge avisen The Mail on Sunday har erkediakonen av Dorset, startet en intern gransking for å undersøke anklager mot presten.

Presten skal ha sunget salmen «Thine be the glory» uten maske under en gudstjeneste, og ha gitt klem til en sørgende i begravelse. Det hevdes også at presten har hentet bibler ut av karantene, og plassert dem i benkeradene. Biblene var fjernet fra kirken for å forhindre at de ble tatt på.

Det hevdes også at presten har mislyktes i å ta et overordnet ansvar for smittevern i kirken.

Dersom anklagene blir stående, kan Boyle få sparken. Presten skal også ha fått tilbud om å trekke seg fra stillingen i stillhet, noe han har takket nei til.

SE VIDEO: Presten Charlie Boyle har havnet i trøbbel, blant annet for å ha sunget uten ansiktsmaske under en gudstjeneste.

Er astmatiker

Boyle er prest i All Saints Church i Poole, Dorset – en stilling han har hatt i åtte år. Selv forklarer presten at han har latt være å bruke maske fordi han er astmatiker. Han erkjenner å ha klemt en sørgende i forbindelse med en begravelse.

– Jeg ville gjort det igjen. Det er trist at verden har kommet til et punkt hvor folk sender inn klage på deg, fordi du klemmer noen. Motivasjonen for å klemme er vennlighet og kjærlighet, sier han til avisen.

Anklagene mot presten har blitt presentert for ham i en e-post fra erkediakonen, som avisen skal ha fått tilgang til. En talsperson for bispedømmet sier at de ikke kan kommentere enkeltsaker.

– Det forventes at prester har høy integritet. Noen ganger lever ikke prester opp til forventningene, og det kommer klager på dem. Dette må bli håndtert på en formell og konfidensiell måte.

Går på antidepressiv

Presten forteller at han ble sjokkert og lei seg da han mottok nyheten om granskingen.

– Prisen er høy og jeg går på antidepressiv. Troen min på at Gud har en god og fullkommen plan holder meg gående, sier Boyle.

The Mail on Sunday skriver at dette kan bli det første eksemplet på at en prest i Church of England, kan få sparken på grunn av brudd på koronarestriksjoner.Morten Marius Larsen

Morten Marius Larsen

Morten Marius Larsen er nyhetsleder på religionsavdelingen i Vårt Land.

VL anbefaler

1

1

1

1

Annonse
Annonse

Mer fra: Kirkeliv