Kirkeliv

Frikirken kommer med nytt papirmagasin

MAGASIN: Den Evangelisk Lutherske Frikirke skal på nytt gi ut et magasin på papir, et drøyt år etter at Budbærerens papirutgave gikk inn.

Den første utgaven av et helt nytt magasin er planlagt å komme ut før sommeren i 2022 etter et vedtak sist helg i synodemøtet, som er den Evangelisk Lutherske Frikirke (Frikirken) sitt øverste organ.

Det er Frikirkens talerør, Budbæreren, som melder dette på nett.

Budbæreren kom ut i trykt format fra 1884 til 2020 og var hovedorgan for Den Evangelisk Lutherske Frikirke i alle disse årene. Nedleggelsen av den fysiske utgaven fant sted etter et vedtak i synodemøtet høsten 2019.

Uavhengig redaksjon

I vedtaket fra 2019 het det at «Frikirkens informasjons- og kommunikasjonsarbeid skal være et verktøy for synodens og hovedkontorets ledelse».

Dette innebar at Budbæreren ikke lenger ble redigert etter Redaktørplakaten og pressens Vær Varsom-plakat.

Redaktør Anne-Kristine Bjørgsvik Wiecek hadde fram til papirutgaven gikk inn, et uavhengig ansvar for publikasjonen, og Frikirkens ledelse kunne ikke overstyre redaktørens vurderinger. Dette endret seg med synodemøtets vedtak i oktober 2019.

Det nye magasinet skal imidlertid ha en redaktør som – slik som tidligere – er uavhengig av ledelsen, står det i det ferske vedtaket.

Kritikk

I synodemøtet i helgen ble det stilt spørsmål ved prosessen rundt nedleggelsen av Budbæreren hadde vært god nok og om Frikirkens medlemmer og ansatte var blitt hørt i forbindelse med vedtaket om nedleggelse av bladet i sin daværende form.

Synodevedtaket om å etablere et nytt magasin kan ses i sammenheng med dette, og synodestyret har nå fått i oppdrag å iverksette arbeidet med et nytt papirmagasin.

NYTT BLAD: Budbærerens fysiske utgave gikk inn i fjor, men neste år skal Frikirken igjen gi ut et blad i papirformat.

Les mer om mer disse temaene:

Kristelig Pressekontor

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kirkeliv