Kirke

Reiser kirke av havplast i Fredrikstad

MILJØ: Verdens første flerreligiøse katedral av plast av havet står klar i Fredrikstad. På lørdag innvies den i anledning Verdens miljødag.

Lørdag 5. juni, på Verdens miljødag, innvies plastkatedralen ved Isegran i Fredrikstad. Det er kronprinsesse Mette-Marit som skal stå for innvielsen.

Bygget bærer navnet Håpets katedral og er laget av plast funnet langs havet. Den er bygget i tråd med FNs bærekraftsmål. FNs miljøprogram beskriver katedralen som en «et vendepunkt på et globalt nivå».

Et sted for alle religioner

Kirkebygget skal være en flerreligiøs katedral.

– Vi gleder oss til å vise at det nytter å samle ulike religioner, kulturer og generasjoner i bærekraftsarbeidet og i kampen mot plast i havet, skriver Solveig Egeland, kunstnerisk og visjonær leder for Håpets katedral AS.

Det flerreligiøse fokuset skal gjenspeiles under innvielsen da det vil bli holdt appeller om bærekraft sett fra forskjellige religioners perspektiv. Det er Borg bispedømme som har tatt initiativ til prosjektet, som er ledet av biskop Atle Sommerfeldt. Mange frivillige har hjulpet til, og nærmere 10.000 dugnadstimer er lagt ned.

---

Innvielsen av Håpets katedral

  • Lørdag 5. juni kl. 13:30.
  • Mindre Alvsvei 5 Isegran 1672 Kråkerøy Fredrikstad.
  • Arrangementet vil foregå utendørs. Det er plass til 200 personer, og man bes om å melde fra innen 24. mai til: anne@hopecathedral.no
  • Arrangementet vil strømmes direkte på Facebooksidene til Håpets katedral og Den norske kirke.

---


Les mer om mer disse temaene:

Per Åsmund Reymert

Per Åsmund Reymert

Per Åsmund Reymert er journalist i religionsavdelingen til Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kirke