Kirke

Flere studenter søker samtale med en prest nå enn før koronapandemien

STUDENTER: Studentprester i Oslo opplever stor pågang. Etterspørselen er økende fra studenter som ikke tror.

Ifølge studentavisa Universitas økte antall gjennomførte samtaler med Studentprestene i Oslo kraftig første del av 2021, sammenliknet med fjoråret.

Oslo har hatt strenge restriksjoner gjennom pandemien, noe som blant annet har rammet hovedstadens studenter hardt.

Studentprestene ved BI og OsloMet har hatt dobbelt så mange samtaler med studenter som de hadde på samme tid i fjor. På Universitet i Oslo har det derimot vært en nedgang i antall samtaler.

— Den gruppen som vokser mest, er den som kalles for nons: de som ikke hører til noe sted, eller ikke er medlem av et trossamfunn eller livssyn, men som likevel har eksistensielle ting de ønsker å drøfte, har livssorg som alle andre eller har mistet noen. Da kommer de gjerne til oss, sier Anne Anita Lillebø, ledende studentprest i Oslo til Universitas.

I januar og februar ble det holdt 118 samtaler mellom studenter og prestene, mot 98 i samme periode i 2020.

Tallene er hentet fra studiesteder i Oslo, der studentene har vært spesielt hardt rammet av koronatiltak og sosial nedstengning, skriver Universitas.

---

Studentprestene i Olso

  • Et gratis tilbud for studenter og stipendiater
  • De fører ikke-journal og har taushetsplikt. Det er mulig å benytte seg av samtalene som et engangstilbud, eller å ha flere samtaler over tid. Utenom korona har de drop-in.

Kilde: studentprest.uio.no

---

Cathrine Northug

Cathrine Northug

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Mer fra: Kirke