Kirke

47-åring pågrepet i forbindelse med knivangrepet i Nice

En 47 år gammel mann er pågrepet av fransk politi, mistenkt for å ha hjulpet 21-åringen som skal ha drept tre personer i en kirke i Nice torsdag.

Flere franske medier melder om pågripelsen. Ifølge lokalavisa Nice Matin er 47-åringen mistenkt for å ha hjulpet den 21 år gamle tunisieren ved å gi ham en telefon. Han ble pågrepet torsdag kveld.

Ifølge nyhetskanalen BFMTV er mannen mistenkt for å ha vært i kontakt med gjerningsmannen dagen før angrepet. Torsdag formiddag gikk en angriper inn i kirken og knivstakk en rekke personer, hvorav én skal ha fått halsen skåret over. Til sammen tre personer ble drept og flere skadd. Gjennom hele angrepet skal den 21 år gamle tunisieren ha ropt «Allahu akbar» (gud er størst).

Den antatte gjerningsmannen ligger fortsatt på sykehus, etter å ha blitt skutt av politiet under pågripelsen. Han skal ha ankommet Frankrike 9. oktober, bare noen uker etter å ha kommet til Europa via Lampedusa i Italia.

Franske myndigheter har hevet antiterrorberedskapen Vigipirate til høyeste nivå etter angrepet, som skjedde bare noen uker etter at historielæraren Samuel Paty fikk halsen skåret over etter å ha vist Mohammed-karikaturere i klasserommet.

---

Fakta:

---

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Kirke