Kirke

Skal flytte kirken inn i høyhus. – En fantastisk fordelaktig avtale, sier pastor

Stavanger kommune har gitt grønt lys for et høyhus på 16 etasjer, som blant annet skal romme Misjonskirken Stavanger. Kirken får tre etasjer i bytte mot tomten.

– Kirken har hatt en fantastisk beliggenhet i indrefileten til sentrum av Stavanger. At vi fortsatt kan være på samme plass, men i flunkende nye lokaler, det betyr enormt mye for oss, sier pastor Sten Sørensen i Misjonskirken Stavanger.

Det har lenge vært planer om å bygge et høyhus på Misjonskirkens tomt i Stavanger sentrum. Mandag ga kommunestyret grønt lys til planene om et 16 etasjes bygg som skal romme kontorer, restauranter og lokaler for Misjonskirken, som er tilknyttet Misjonskirken Norge.

– Jeg ble veldig glad da jeg hørte at planene ble vedtatt. Det er noe menigheten har jobbet med i mange år, sier Sørensen, som har vært pastor i menigheten et år.

LES OGSÅ: Tapte millioner på byggeprosjekt. Nå flytter Filadelfiakirken Hamar inn i nye lokaler.

Får større lokale

Det er byggherren Base Property som står bak prosjektet. De har kjøpt tomten av Misjonskirken mot at kirken får lokaler i det nye bygget.

– Vi synes det er en fantastisk fordelaktig avtale. Det gjør at vi kan få flunkende nye lokaler uten gjeld, sier Sørensen.

Sørensen vil ikke anslå tomtens verdi, men forteller at begge parter er fornøyd med avtalen. Kirken skal eie 2000 kvadratmeter fordelt på de tre nederste etasjene.

– Det er nesten dobbelt så stort som i lokalet vi har i dag. Vi får en helt moderne møtesal med plass til 400 personer, en flott kafeteria og rom til kontorer, forteller Sørensen.

Bygget vil også legge til rette for aktiviteter som søndagsskole, barnekor og ungdomsarbeid.

Vil drive utleie

Misjonskirken Stavanger ble grunnlagt i 1937 og det nåværende menighetsbygget stod ferdig i 1962. Til høsten skal bygget rives for å gjøre plass til det nye høyhuset. Sørensen forteller at dette er en unik mulighet som han håper vil vitalisere menigheten.

– Frem til bygget står ferdig vil vi forberede oss på å komme inn i en ny kirke med de mulighetene det gir. Bygget er ikke målet, men et redskap for å presentere Jesus til alle mennesker, sier Sørensen.

Salen vil bli leid ut til konserter og andre arrangementer, forteller Sørensen.

– Vi håper det kan bygge ned terskelen for at folk kommer til oss, og at folk oppfatter oss som en levende og positiv kirke, sier han.

– Er dere avhengig av utleie for at det skal gå rundt økonomisk?

– Overhodet ikke. Vi eier lokalene og har ikke gjeld. Det kommer til å gå rundt økonomisk uansett, og det vi får inn fra utleie blir bare et pluss.

Godt samarbeid

Daglig leder Alfred Ydstebø i Base Property forteller at de har jobbet med prosjektet i fem år og hatt et godt samarbeid med Misjonskirken. Nå er han glad for at et stort flertall i kommunestyret ga støtte til planene.

– Store prosjekter som dette blir ofte litt kontroversielle, og alle mener noe om det. Noen er kritiske til arkitekturen, andre til bredden og høyden. Men vi skal snu det til noe positivt, sier Ydstebø.

Det vil være flere restauranter i bygget, blant annet i toppetasjen, men de fleste etasjene vil brukes til kontorlokaler.

– Hvordan blir det å få en kirke inn i dette kontorlandskapet?

– Det er veldig positivt, særlig siden Misjonskirken tenker så moderne. Å legge til rette for flerbruk ved å kombinere kirkesal med konferansesenter, er det beste man kan gjøre miljømessig. Med dette får Stavanger en ny storstue og Misjonskirken fremstår som en moderne og bra kirke, sier Ydstebø.

Etter planen skal bygget stå ferdig fjerde kvartal i 2022.

LES OGSÅ:

---

K8

  • K8 er et høyhus på 16 etasjer som skal bygges Stavanger sentrum, på tomten som har tilhørt Misjonskirken Stavanger.
  • I bytte mot tomten får Misjonskirken tre etasjer i bygget.
  • Etter planen skal høyhuset stå klart fjerde kvartal 2022.
  • Byggherren er selskapet Base Property.
  • Misjonskirken Stavanger er tilknyttet Misjonskirken Norge og har omtrent 320 medlemmer.

---

Les mer om mer disse temaene:

Morten Marius Larsen

Morten Marius Larsen

Morten Marius Larsen er nyhetsleder på religionsavdelingen i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kirke