Kirke

Preses: Ikke vår oppgave å si at kristendommen er bedre enn annen tro

Misjon er ingen konkurranse, mener Den norske kirkes ledende biskop, Olav Fykse Tveit. Han får støtte av misjonsgeneral.

– Vår oppgave er å forkynne evangeliet, så er det opp til hvert enkelt menneske hva man vil ha som sin tro og overbevisning, sier Den norske kirkes ledende biskop Olav Fykse Tveit.

Han mener at konkurranseterminologi ikke passer i forbindelse med misjon.

– Den kan vi ta ut i fotballen, repliserer Helge S. Gaard, nylig tiltrådt generalsekretær i Det Norske Misjonsselskap, landets eldste misjonsorganisasjon.

Gaard opplevde nylig å få besøk på kontoret av en muslim som ønsket å bli døpt, uansett hvilke omkostninger det måtte ha.

– Kanskje er vi noen ganger «for forsiktige med å utfordre», sier han.

– Det er ikke greit å tvinge tro ned i halsen på andre, sa muslmske Fatema Al-Musawi til Vårt Land denne uken.

I videoen ovenfor møtes Den norske kirkes nye preses, Olav Fykse Tveit og generalsekretæren i Norges eldste misjonsselskap, Helge S. Gaard for å snakke om misjon, dialog og tilstøtende problemstillinger. I videoen, som er tatt opp i NMS' gjenbruksbutikk i Ski, opptrer også artist og forfatter Levi Henriksen med sanginnslag.

LES MER:

---

Fakta:

---

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Kirke