Kirke

Prest overtar ledervervet i Norsk Kvinnesaksforening

Teolog Anne Hege Grung (54) er valgt til ny leder i Norsk Kvinnesaksforening (NKF).

Teolog Anne Hege Grung (54) er valgt til ny leder i Norsk Kvinnesaksforening (NKF).

Hun etterfølger høyesterettsdommer Karin Bruzelius.

Grung er kjent for sin forskning på religionsdialog og kjønnsrettferdighet, og hun har fått Brobyggerprisen og prisen som årets kvinnelige teolog. I 2000 utga hun boken «Dialog med og uten slør» sammen med Lena Larsen.

Norsk Kvinnesaksforening ble etablert i 1884 og er Norges eldste kvinneorganisasjon.

(©NTB)

LES MER:

---

Fakta:

---

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Kirke