Kirke

Hun har vært åtte ganger i Moria-leiren: – Politikerne bruker for lang tid

Barnepsykolog Katrin Glatz Brubakk har sett barn i situasjoner som ingen burde oppleve. I dag er hun gjest i Etter Lunsj.

– Jeg har sett gutten på to år banke hodet rytmisk i golvet til han blør. Og holdt hånden til jenta på ti år som ikke orket mer. Det er fint at politikerne begynner å se at noe må gjøres, men det går bare så alt for sakte.

Det sier Katrin Glatz Brubakk, klinikkleder for Institutt for psykologi ved NTNU i Trondheim. For halvannen måned siden kom hun tilbake fra sitt åttende opphold i Moria-leiren på Lesvos i Hellas.

Fredag klokken 13 er Glatz Brubakk gjest i Etter lunsj, Vårt Lands TV-program under koronakrisen. I studio sitter Berit Aalborg og Alf Gjøsund.

Alvorlig for Sjømannskirken

Seerne får også et møte med Jeffrey Huseby, som bare hadde rukket å sitte noen få dager i sjefsstolen i Sjømannskirken, før samfunnet ble lukket ned på grunn av koronaviruset.

Huseby er gjest i Etter Lunsj kort tid før han skal møte ansvarlig statsråd for kirkesaker, barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad. De skal drøfte den alvorlige situasjonen for Sjømannskirken. Organisasjonen taper millioner av kroner på grunn av nedstengingen, men faller utenfor alle støtteordninger fordi de befinner seg i utlandet.

Dersom du har spørsmål eller synspunkt som du ønsker skal tas opp i Etter Lunsj, bruk e-post religion@vl.no.

SE OGSÅ: Kristne barnesanger uten innhold og liberal video-forkynnelse var tema i Etter Lunsj, 17. april

---

Fakta:

---

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kirke