Kirke

Vil peke på Jesus som verdens håp

Hanne Zimmermann-Ølberg var kapellan i Salhus. Nå har hun blitt sokneprest i samme menighet.

– Hvorfor søkte du på denne jobben?

– Jobben som sokneprest ble ledig, og det var en god mulighet for meg til å gå inn i nye arbeidsoppgaver. Kanskje var det spesielt samarbeidet med menighetsrådet om den strategiske tenkningen om menighetsbygging som var fristende. Salhus menighet er flott å jobbe i. Vi har mange engasjerte medarbeidere som trekker i samme retning.

– Hva blir den viktigste oppgaven?

– Peke på Jesus som verdens håp og redningsmann. For min del vil det nå innebære å være en god leder i en menighet som mange mennesker har som sitt åndelige hjem, og som enda flere søker til i livets viktigste begivenheter. Holde gudstjenester og forvalte sakramentene som stabile pulsslag i menighetens liv, og forrette begravelser og vielser på en ordentlig måte.

Giftet seg inn i prestefamilie

– Hva gleder du deg mest til?

– Å være med på å skape møtepunkter mellom Gud og mennesker. Bygge og holde ved like et felleskap som er trygt, engasjerende og trosstyrkende for alle generasjoner. Og gjøre kirken mer synlig og aktuell i bygda.

– Hvilke erfaringer har du som gjør deg skikket til jobben?

– Jeg har jobbet som prest siden min ordinasjon i 2011, og vært både ungdomsprest, vikarierende sokneprest og kapellan. Jeg er vokst opp i en prestefamilie, og har like godt også giftet meg inn i en stor prestefamilie. Så prestelivet har jeg god kjennskap til.

– Hva er det beste du har opplevd?

– En gang fikk jeg skulle døpe en konfirmant, ønsket hele familien å la seg døpe samtidig. Troen hadde de nok alle båret på, men gjennom konfirmasjonstiden hadde de fått den frimodigheten de trengte for å ta steget inn mot dåpen og det aktive kristenlivet. Dette var utrolig sterkt.

Mamma til Emma og Joel

– Hva gjør du helst i fritiden?

– Da er jeg mamma til Emma og Joel. Familien min er det viktigste og mest verdifulle jeg har, og vi trives alle godt med å leke ute, lese barnebøker om igjen og om igjen, tegne enhjørninger og skumle dinosaurer, male svært abstrakt kunst, og selvsagt: danse sprelske danser på stuegulvet.

– Hvilken bok vil du anbefale?

– NAFs veibok.

– Hva er ditt favorittbibelvers?

– Jeg er glad i velsignelsen i 4. Mos 6, 24-26, som sier noe om at vi blir båret av Guds kjærlighet gjennom alt: «Herren velsigne deg og bevare deg. Herren la sitt ansikt lyse over deg og være deg nådig. Herren løfte sitt åsyn på deg og gi deg fred.»

– Hva er din favorittsalme?

– Siden det er mange å velge mellom sier jeg den første i salmeboka: Herre Gud, ditt dyre navn og ære. Maken til mektig, men samtidig enkel lovsang skal man lete lenge etter. Når den synges for full hals i kirken, da er det bare å løfte hendene.

– Nevn en person som har betydd mye for deg.

– Mamma og pappa får telle som en enhet. Gjennom sin jordnære og stabile tro har de lært meg respekt for kirken og glede over å få tilhøre et så stort og grensesprengende felleskap. De lever som de lærer, og deres prioriteringer overfor Gud og mennesker er for meg forbilledlig.

LES MER FRA BJØRGVIN BISPEDØMME:

---

Nytt om navn

  • I denne spalten blir vi kjent med mennesker som har fått nye oppgaver i Kirke-Norge
  • I dag: Hanne Zimmermann-Ølberg (36), gift, 2 barn
  • Startet som sokneprest i Salhus menighet i Bjørgvin bispedømme 13. oktober.
  • Har tidligere vært kapellan i Salhus menighet.
  • Vet du om noen vi burde intervjue? Send en e-post til religion@vl.no

---

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kirke