Kirke

En brobyggende kirke

Brit Skjelbred mener Den norske kirke må være modig og tydelig i samfunnsdebatten.

Hvem skal styre Den norske kirke de neste fire årene? Frem til kirkevalget 8. og 9. september presenterer vi den øverste kandidaten på hver av listene til bispedømmeråd og kirkemøte.

Navn: Brit Skjelbred

Alder: 70 år

Liste: Nominasjonskomiteens liste

Bispedømme: Nidaros bispedømme

– Det må også være en oppgave for dagens kirke å arbeide for kristen enhet, ved å styrke det som forener ulike kirkesamfunn mer enn det som skiller. Dessuten mener jeg at kirken bør være aktivt brobyggende i den interreligiøse dialogen – ikke for å viske ut ulikhetene, men for å bidra til gjensidig respekt og nestekjærlighet, sier Brit Skjelbred, listetopp for Nominasjonskomiteens liste i Nidaros bispedømme.

Skjelbred er 70 år, gift og har tre barn og fem barnebarn. Nå er hun pensjonist, siste stilling var som fylkesmann i Sør-Trønderlag.

Hun beskriver Den norske kirke­ og Trondheim Kristelige Studentlag som sine «åndelige hjem». For henne betyr kirken fellesskap i tro, tilbedelse, feiring og lovprisning. Hun har sittet i menighetsrådet i flere perioder, både som medlem og leder, og medlem av kirkelig fellesråd. Hun har også deltatt i ulike utvalg i bispedømmet, i inneværende periode er hun medlem av kontrollutvalget for rettssubjektet Den norske kirke.

LES MER: Den store guiden til kirkevalget

Lang erfaring

– Hvorfor har du valgt å stå på liste?

– Da jeg ble spurt, takket jeg ja fordi bispedømmerådet er et ­organ som har mange interessante saksområder, og står sentralt i utviklingen av kirken både lokalt og sentralt. Det er en ­tjeneste der jeg ønsker og håper å kunne være til nytte.

– Hvorfor skal folk stemme på deg?

– Jeg håper at min kompetanse og erfaring fra arbeidsliv og frivillig arbeid i mange ­organisasjoner kan være et ­verdifullt bidrag i bispedømmerådet. Dessuten kjenner jeg store deler av bispedømmet godt.

Lokalt og globalt

– Hva ­mener du er de viktigste utfordringene for kirken i dag?

– Fremfor alt må kirken til enhver tid holde fast på sitt oppdrag og på bekjennelsen, og alltid og under alle forhold være opptatt av å peke på Jesus. Internt vil innføring av ny kirkeordning etter overgangen fra statskirke være en betydelig oppgave i kommende periode. Kirken har også utfordringer når det gjelder rekruttering av nye arbeidere, ikke minst prester, sier Skjelbred, og legger til at kirken må være modig og tydelig i samfunnsdebatten, og kjempe for de svakeste, både lokalt og globalt.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kirke