Kirke

Søker Guds gode vei

Stein Oltedal ønsker å bygge kirke rundt bibelordet, tilbedelsen og bønnen.

Hvem skal styre Den norske kirke de neste fire årene? Frem til kirkevalget 8. og 9. september presenterer vi den øverste kandidaten på hver av listene til bispedømmeråd og kirkemøte.

Navn: Stein Oltedal

Alder: 66 år

Liste: Bønnelista

Bispedømme: Bjørgvin bispedømme

– Det gir meg en større og større glede å få ta del i gudstjenestene og å få kjenne meg som en tjener i Guds verdensvide kirke, sier Stein Oltedal, førstekandidat for Bønnelista i Bjørgvin bispedømme.

Oltedal er 66 år og har tre barn og seks barnebarn. Han er født i Molde, vokste opp på Jæren og bor i dag i Naustdal i Sunnfjord. Han har teologisk embetseksamen fra MF og grunnfag i sosiologi fra Universitetet i Oslo.

Oltedal har virket i fire år som sjømannsprest i Dubai, ti år som residerende kapellan i Lavik i Ytre Sogn prosti, ti år i Det norske Misjonsselskap, og 17 år som prest i Førde i Sunnfjord.

– Jeg har vært medlem i Den norske kirke hele livet. Jeg har kirken både som arbeid og som hjem. Jeg ønsker å få stå på posten jeg har fått tildelt, også når striden måtte stå, sier Oltedal.

LES MER: Den store guiden til kirkevalget

Bygge kirke rundt bibelordet

– Hvorfor valgte du å stå på listen?

– Vi kjenner på striden om hvordan Bibelen skal tolkes og om hva som er den rette lære. Derfor tenker jeg at det er rett å gi navnet mitt til en liste som støtter en opprinnelig tolkning av Guds ord, sier han.

– Hvorfor skal folk stemme på deg?

– Bønnelista har kommet for å drive langt mer enn dagligdags kirkepolitikk. Stemmer du på Bønnelista gir du en stemme for å bygge kirke rundt bibelordet, tilbedelsen og bønnen. Guds ord er ikke utradert, men har løsninger for oss i dag og viser oss den gode veien, sier han.

Jesu disippel

– Hva mener du er de viktigste utfordringene for kirken i dag?

– At så mange kristne i dag har lite kjennskap til Guds ord og synes at det er vanskelig å forstå hva det er å leve et liv som Jesu disippel.

Les mer om mer disse temaene:

Mattis C. O. Vaaland

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kirke