Kirke

Rekrutterer til kirkevalg med Eidsvåg-konsert

Med navn som Bjørn Eidsvåg og Tomm Kristiansen vil Moss menighet rekruttere kandidater til årets kirkevalg.

Fredag 1. mars holder Bjørn Eidsvåg konsert i Moss kirke. Moss menighet holder av noen plasser for de som bor i Moss og kan tenke seg å vurdere å stille seg valgbar til årets kirkevalg i september. Tilbudet ligger ute på menighetens hjemmeside og på Facebook, og flere har meldt sin interesse.

I tillegg til konsertbillettene tilbyr menigheten «et nært og tett møte» med journalist og forfatter Tomm Kristiansen når han kommer til kirken i april. Da skal han dele sine tanker om hva kirken kan bety - og betyr i dagens samfunn.

Demokrati

Tor Sørby er daglig leder i Moss menighet. Å gå ut på denne måten er noe de ikke har prøvd før og han er usikker på hvor vellykket forsøket kommer til å bli.

– Vårt ønske er å tiltrekke oss noen som så står litt på sidelinja. Vi ender gjerne med å rekruttere innenfor de vanlige sirklene, og får sjelden flere enn akkurat det antallet kandidater vi trenger. Slik ender vi gjerne med at det i realiteten ikke blir et valg. Det er et demokratisk problem, sier Sørby.

LES OGSÅ: Levde i skjul som troende

Tania Michelet meldte nylig sitt ønske om å bli døpt etter å ha vært troende i mange år. Hun fikk samtidig spørsmålet og sa ja til å stille til valg i menighetsrådet. For Sørby er hun et eksempel på at det kan være flere som kan være aktuelle for et sterkere engasjement i menigheten.

– Jeg tror mange som henne, kan ha et forhold til kirken uten å bevege seg så mye i de «indre sirkler». Mange har takket ja til å komme på gratiskonsert uten å svare ordentlig på ut fra resten av teksten på nettsida, sier Sørby.

Ingen kampanje

Han understreker at Bjørn Eidsvåg ikke har noen rolle i en rekruttering.

– Dette er vår konsert, og vi inviterer folk inn på konserten i et forsøkt på å få kontakt med mennesker. Verken Bjørn Eidsvåg eller Tomm Kristiansen er med i en kampanje. Vi vil at folk skal stille seg spørsmålet om kirken et sted de skal engasjere meg? Noen har faktisk svart at det kan være interessant, men da må de melde seg inn i kirken først, forteller Sørby.

LES OGSÅ: Bønneliste stiller til valg

Tomm Kristiansen hører selv til Grønland menighet i Oslo og ville gjerne ha deltatt om det var en lignende rekruttering der.

– Jeg er invitert til å holde et foredrag om kirken blant annet på bakgrunn av boka jeg kom med i fjor, forteller Kristiansen.

Da Gud skiftet mening – femti år som forandret kirken, med Trond Bakkevig som medforfatter, og Gudsord for tvilere er hans to siste bøker. NRK-profilen og forfatteren sier han er glad for å være invitert til å snakke om kirken.

– Hvis det fører til økt interesse for kirken, er det ikke meg imot, sier han.

LES OGSÅ: Åpen folkekirke i samme spor

Sette spor

Moss menighet vil gjerne engasjere mennesker som vil «være med å sette spor på hvilken kirke vi skal være i lokalsamfunnet, og som en del av et større mangfoldig internasjonalt fellesskap».

– Å stille som kandidat til kirkevalget og menighetsrådet i Moss er en tanke som kan modnes over litt tid, og vi gir tid til den tankeprosessen fra konserten 1. mars og frem til påsken i midten av april og til etter møtet med Tomm Kristiansen, sier menigheten på nettsiden.

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Kirke