Etter to valgomganger med stemmelikhet, ble Kai Steffen Østensen fra Åpen Folkekirke valgt som ny leder av Agder og Telemark bispedømmeråd. Det var Fædrelandsvennen (FVN) som først omtalte saken.

– Det ble en thriller – nervepirrende med to valgomganger hvor begge kandidatene fikk fem stemmer hver. I tredje runde ble leder av bispedømmerådet valgt med tilfeldig loddtrekning, skriver Østensen på sin facebookside.

Valget ble ble gjennomført med skriftlig votering. Av innvalgte representanter var fire fra Åpen Folkekirke, to fra nominasjonskomiteens liste, en fra Bønnelista. I tillegg møtte en prest, en kirkelig ansatt og biskop Stein Reinertsen, skriver FVN.

– Det er rart å skulle lede et råd med tilfeldig seier, men jeg er klar til å ta på meg en spennende oppgave for hele Agder og Telemark, for alle de ulike meningene vi har og viktigst; for lokalkirka vår, skriver Østensen.

Østensen er en profilert kirkepolitiker, ungdomspolitiker i AUF og Ap-politiker. Til NRK sier han: – Det er fint å se at hvem du elsker eller er sammen med, ikke skal ha noe å si for hvilke muligheter du har i Den norske kirke.

Det ble en skikkelig triller - nervepirrende med to valgomganger hvor begge kandidatene fikk fem stemmer hver. I tredje...

Posted by Kai Steffen Østensen on Monday, 9 December 2019

LES MER:

Se oversikten over hvem som skal styre kirken de fire neste åren

Kai Steffen Østensen foreslo selv å legge ned Åpen folkekirke etter at de vant saken om likekjønnet vigsel. Nå er han en av flere som lar seg provosere av Rolf Reikvams utspill