– Er dom og konflikt blitt borte? Har Frelseren forsvunnet sammen med synden? De spørsmålene stiller TF-teologen Merete Thomassen etter å ha gått gjennom et utvalg sanger som brukes i Den norske kirkes barnearbeid.

I dagens Etter lunsj går programlederne Morten Marius Larsen og Alf Gjøsund dypere inn i temaet. Gjest er Ragnhild Hiis Ånestad, som har startet og ledet korbevegelsen Soul Children i snart 20 år.

Her er ett av eksemplene på strofer fra en av Soul Childrens mest populære sanger:

«Jeg vet du er fornøyd med meg…Derfor ville jeg takke deg. …Rikere enn en millionær …Elsket for den jeg er»

Hva tenker Hiis Ånestad om dette? Svaret får du i Etter Lunsj klokken ett.

Blir nettgudstjenester mer liberale?

I tillegg til de faste spaltene Seernes innspill og Ordet, blir det også samtale om de mange videogudstjenestene som har erstattet fysiske samlinger i landets kirker.

– Når høye seertall, nye følgere og antall likes blir den nye målestokken, kan det bli fristende å lage saker som har nyhetsverdi eller er underholdende, sier førsteamanuensis Elisabeth Tveito Johnsen til Vårt Land.

Hva mener Prost i Indre Østfold, Kåre Rune Hauge om det? Han har ledet en storsatsning på videogudstjenester den siste måneden. Svaret får du i Etter lunsj, med Alf Gjøsund og Morten Marius Larsen.

Tilbake etter påskepause

Vårt Lands TV-program Etter lunsj har hatt en påskepause, men er nå tilbake. Planen er nå justert til sending hver fredag framover. Men Alf Gjøsund ser ikke bort fra at det blir nye tilpasninger underveis.

– Terskelen for avlysninger eller flyttinger av programmet er lavere enn normalt. En liten forkjølelse kan stanse oss. Samtidig har vi fått så mange gode tilbakemeldinger allerede at vi gjerne vil holde på med dette så lenge vi greier, sier han.

 

LES OGSÅ:

• Prost Kåre Rune Hauge er blitt vant til å være liturg for tomme kirkebenker