Kirkene holdt koronastengt påskemorgen. Men fra Bergen til Tananger kunne prestene likevel lyse velsignelsen over kirkelyden – som satt på trygg og smittefri avstand til hverandre i egne biler.

På parkeringsplassen utenfor Høvåg bedehus i Lillesand var det nesten fullt av biler søndag formiddag.

– Kristus er oppstanden. Det fortjener vel en tut i hornet? innledet prost Steinar Floberg med, og dermed ble det tutet over hele parkeringsplassen, skriver Agderposten.

I Skien holdt Skien Felleskirkelige Forum drive-in-gudstjeneste med over 150 biler på glattkjøringsbanen til NAF. Der formidlet prest Ida Krogstad Rød i Gjerpen kirke påskebudskapet via strømming og FM-bånd.

Ida Krogstad Rød i Gjerpen kirke påskebudskapet via strømming og FM-bånd.

– Må tenke annerledes

Også i Tananger ble tidenes første drive-in-gudstjeneste avholdt søndag. Utenfor kirken sto nesten 100 biler parkert, skriver Dagsavisen Rogalandsavisen.

– Det var spesielt, men det er en spesiell tid. Denne tiden gjør at vi må tenke annerledes. Vi må tenke på hvordan vi skal være kirke nå i disse tider, sier prest Just Salvesen til avisa.

I Bergen måtte domprost Gudmund Waaler bytte ut gudstjenesten i Domkirken med drive-in på toppen av Bygarasjen, opplyser Bergens Tidende.

Tiltaket ble hilst velkommen blant de frammøtte.

– Det kommer en sjel i bilene

– Det kommer en sjel i bilene, plutselig. Det er en helt annen følelse å være her, og få være aktiv del av gudstjenesten, sier Karianne Hatlevik Weltzien, som deltok sammen med mannen Anders og datteren Selma på seks måneder.

Ekteparet synes det er bedre med drive-in enn med TV-overførte gudstjenester.

– Dette er veldig fint. Det er godt å komme til et sted å være sammen, i stedet for å sitte i stuen.

Årets påskegudstjeneste, den viktigste høytiden i kirken, kan gå inn i historiebøkene som den første gjennom tidene som ble arrangert på drive-in-vis. I Skien formidlet prest Ida Krogstad Rød i Gjerpen kirke påskebudskapet. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Årets påskegudstjeneste, den viktigste høytiden i kirken, kan gå inn i historiebøkene som den første gjennom tidene som ble arrangert på drive-in-vis. I Skien formidlet prest Ida Krogstad Rød i Gjerpen kirke påskebudskapet. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Rigget lastebil

I Jølster hadde frivillige krefter rigget til en lastebil som gudstjenesten kunne holdes fra. Trass i regnet ble parkeringsplassen utenfor kirken raskt fylt opp, skriver NRK.

– Det å være sammen på denne måten gir en følelse av fellesskap, selv om det er på en annen måte, sier sogneprest Silje Sørebø.

 

Sjekk våre saker om digitale gudstjenester og salmesang:

• Her kan du se gudstjeneste i opptak fra 1. påskedag

• Selv om det er tomt i benkeradene, vil påskegudstjenestene fra Eidsberg kirke i år kunne nå ut til flere enn noen gang.

• Da koronakrisen traff landet vårt, ba vi artister om dele en av sine yndlingssalmer. Se alle bidragene her!