Den norske kirke

Kirkeverge i Grimstad: – Kirka kunne ha brent ned

GRIMSTAD: I den snart 150 år gamle kirka uten brannslukningsanlegg brøt uvedkommende seg inn, tente på i kjelleren og vandaliserte prestekapper.

Det var natt til torsdag forrige uke at hendelsen fant sted. De uvedkommende tok seg inn i kjelleren ved å klippe over låsen. Deretter ble det påtent en klut i kjelleren under kirka. Det er denne ilden kirkeverge Alexander Paul mener kunne fått svært alvorlige konsekvenser:

– Hadde denne brannstiftelsen fått utvikle seg, kunne vi ha risikert at hele kirken hadde brent ned. Det er ikke brannslukningsanlegg i Grimstad kirke, siden bygget er fra 1881, forteller kirkevergen til Grimstad Adressetidende.

Det var også Grimstad Adressetidende som meldte om hendelsen først.

Tyveri og hærverk

Etter den mindre brannstiftelsen i kjelleren, tok de uvedkommende seg opp i kirkerommet, hvor to messehagler ble skjært opp. Messehagel er kappen som bæres over albaen ved nattverdutdeling og ved feiring av de store høytidene.

– Den ene messehagelen er vandalisert med kniv, og så kom det også skader på den som hang bak. Det stikker ekstra dypt at noen vil gjøre noe slikt, sier Paul til Agderposten.

Han forteller også at både trådløst lydustyr, mikrofoner og en iPad har blitt stjålet fra kirkerommet. Nå arbeider kirken med å sørge for sikringstiltak – og brannslukningsanlegg.

– Vi har gjort noen fysiske tiltak, og i tillegg er det planer om å bruke vektertjeneste bedre enn før

Han trekker fram at Grimstad kirke ligger tett på trehusbebyggelse, og at det derfor er høyt på prioriteringslista å få et brannslukningsanlegg. Han legger også til at han håper politiet løser saken.

På kirkens nettside oppfordrer kirkevergen folk som kan ha sett noe på utsiden av kirka til å kontakte politiet lokalt.

Saken under etterforskning

Overfor Grimstad Adressetidende bekrefter politistasjonssjef i Grimstad, Terje Gundersen, at det pågår etterforskning i saken. Det ble også pågrepet en person ved bryggekanten i Grimstad sentrum etter innbruddene.

– Politiet har en pågående etterforskning av innbrudd og skadeverk i Grimstad kirke. Vi forsøker blant annet å få avklart om det er samme person som har vært inne i kirka, som ble pågrepet eller om vedkommende kan sjekkes ut av saken, sier Gundersen til avisa.

Les mer om mer disse temaene:

Liv Mari Lia

Liv Mari Lia

Liv Mari Lia er tilknyttet Vårt Land som journalist i religionsavdelingen.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Den norske kirke