Den norske kirke

Støres ektefelle ble ordinert til prest i Oslo domkirke

ORDINERT: Marit Slagsvold, som er kona til Jonas Gahr Støre (Ap), var én av fire prester som ble ordinert under en høymesse i Oslo domkirke søndag.

Det var Oslo-biskop Kari Veiteberg som hadde ansvaret for ordinering.

– Det var en festgudstjeneste!

Det forteller Kari Veiteberg til Vårt Land etter gudstjenesten. På søndagens gudstjeneste ble syv kvinner ordinert og vigslet til tjeneste, hvorav fire ble ordinert til prester, to til diakon og én til kateket.

HØYMESSE: – En stor og viktig dag for meg, kirken i Oslo bispedømme og kirken i Norge, sier biskop Kari Veiteberg. Her er hun under høymessen i Oslo domkirke søndag.

Domprost Anne-May Grasaas forteller til Vårt Land at det var ekstra moro at det var bare kvinner.

– Det som er artig er at aldersspennet mellom den eldste og den yngste er 35 år. Så vi la vekt på at kirken hadde behov for nye folk, men også livserfaringen og kompetansen som de litt eldre tar med seg, sier Grasaas.

Også Veiteberg trekker fram at aldersspennet mellom den yngste og eldste under gudstjenesten sørget for at de var en «mangfoldig kvinneflokk».

Hun legger også til, med en humoristisk undertone, at hun selv mener hun har de beste prestene i sitt bispedømme.

Se hele høymessen i videoen under:

Smil og hurra

Inne i kirken var det begrenset hvor mange som fikk være til stede, men utenfor var det mange oppmøtte – deriblant flere fra norsk presse.

Grunn: Én av de ordinerte prestene er Marit Slagsvold, som er gift med Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre.

– Akkurat nå er det et stort smil og hurra, sa en ordknapp Slagsvold til flere medier.

PRESSE: Ap-leder Jonas Gahr Støre sammen med Oslo-biskop Kari Veiteberg etter høymessen i Oslo domkirke.

Støre sier til NRK at han er veldig stolt.

– Det var en vakker og mektig høymesse. Det var stemningsfullt å være her sammen med familien og med Marit i dag, sier mannen som for tiden er i regjeringsforhandlinger.

Også hos biskop Veiteberg sitter lovordene løst. At Marit Slagsvold har valgt å bli prest, synes Veiteberg er «helt fantastisk».

– Det at hun med sin kompetanse kommer inn og gjør tjeneste som prest, gjør jo dette til en gledesdag, sier biskopen til Vårt Land.

Hun forteller at hun i løpet av tiden Slagsvold har vært fungerende prest i Uranienborg kirke, kun har hørt god ord om henne.

Foto: Javad Parsa / NTB

Statsminister og prest

Slagsvold og Støre har vært gift siden 1988. Paret har tre sønner sammen.

Nå blir det en hverdag med en statsminister og en prest. Støre har snakket med de rødgrønne partiene den siste uka og tar over som statsminister etter Erna Solberg.

For Slagsvold blir det en videre tilværelse som vikarprest i Uranienborg kirke. Hun har jobbet der som vikar i 50 prosent.

– Vi skulle egentlig gjennomføre ordinering i januar/februar, men kunne ikke på grunn av korona. Da var det fint at vi fikk mulighet til å gjøre det nå, sier domprost Grasaas.

I fjor ble det kjent at Slagsvold tok presteutdanning ved MF vitenskapelig høyskole. Tidligere har hun tatt utdanning innen kroppsorientert terapi og ignatiansk åndelig veiledning.

Les mer om mer disse temaene:

Liv Mari Lia

Liv Mari Lia

Liv Mari Lia er tilknyttet Vårt Land som journalist i religionsavdelingen.

Hans-Olav Rise

Hans-Olav Rise

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Den norske kirke