Den norske kirke

Disse vil ha toppjobb i kirken i Oslo

PRESTISJEFYLT: Ni personer har søkt på stillingen som kirkeverge i Oslo. Se hvem her.

I mars ble det klart at kirkeverge i Oslo gjennom ti år, Robert Wright, går av med pensjon i år. Søknadsfristen for å bli hans arvtaker var 13. juni – og nå er søkerlista klar.

På den står totalt ni søkere: tre kvinner og seks menn. To menn har fått navnet sitt unntatt offentlighet.

– Vi søker en handlekraftig og samlende leder med god forankring i vårt verdigrunnlag. Dette er en ansvarsfull og utfordrende stilling. Vi håper og tror den vil trekke til seg mange kompetente søkere, både eksternt og internt, sa fellesrådets leder Jostein Vevatne i en pressemelding i mars.

---

Her er søkerlista:

  • Ann-Magrit Austenå (59) – assisterende kirkeverge
  • Arnt H. Jerpstad (55) – begravelsesbyrå
  • Inger Sagedal (56)
  • Ola Mannsåker (55) – konsulent
  • Einar Ronæs (51) – konsulent
  • Joseph Landu Lunda (43) – seniorrådgiver
  • Rose Joner (41) – tjenesteleder
  • Mann unntatt offentlighet (60)
  • Mann unntatt offentlighet (62)

---

Profilerte søkere

Den som får jobben blir daglig leder for Kirkelig fellesråd i Oslo (KfiO), som har ca. 250 ansatte som i hovedsak har sin arbeidsplass i tilknytning til Oslos 54 kirker.

I tillegg til kirkeliv, har kirkevergen og fellesrådet også ansvar for drift, vedlikehold og bygging av gravplasser og kirkebygg.

En av listas største profiler er Ann-Magrit Austenå, som for ett års tid siden forlot jobben som generalsekretær i Noas (Norsk organisasjon for asylsøkere) for å bli assisterende kirkeverge i Oslo.

Også Arnt H. Jerpstad kan være et kjent navn for flere i Kirke-Norge. Han har mange år bak seg som direktør for feriesenteret Solgården i Spania, og før det i toppjobb i Misjonsalliansen.

– Overtar en sunn organisasjon

Nåværende kirkeverge, Robert Wright, uttalte i pressemeldingen om sin avgang at tidspunktet føles naturlig – nå som en ny ledergruppe er på plass, og organisasjonen har gjennomført flere endringer.

Det kontantløse samfunnet påvirker også kirkene. Nå starter Uranienborg kirke med betalingstjeneste på mobil. Slik skal søndagskollekten både bli tryggere og mer håndterlig. Kirkevergen i Oslo, Robert Wright.

– Det er både med vemod og forventning jeg slutter som kirkeverge. Jeg ser frem til å slippe ansvaret og disponere tiden friere, sa Wright.

Han mener arvtakeren hans overtar gode arbeidsvilkår.

– Jeg føler meg trygg på at min etterfølger overtar en sunn organisasjon. Vi har mange dyktige ansatte i sentraladministrasjonen og i menighetene, uttalte Wright.

Leder av kirkelig fellesråd i Oslo, Jostein Vevatne, hadde gode ting å si om Wrights innsats de siste årene.

– Han har vært en uredd leder som har gjort en stor og utrettelig innsats for kirken i Oslo. Han har ledet en virksomhet med en svært stram økonomi og med et stort behov for omorganiseringer, uttalte Vevatne.

Les mer om mer disse temaene:

Ruth Einervoll Nilsen

Ruth Einervoll Nilsen

Marit Mjølsneset

Marit Mjølsneset

Marit Mjølsneset er journalist i religionsavdelingen i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Den norske kirke