Dette er dei beste – og «verste» – vinane til nattverd

ALTERVIN: Potent portvin, anstendig alkoholfritt og smørete søtvin – i Kyrkje-Norge kan ein møte store kontrastar til nattverd. Her er vurderinga av utvalde altervinar som blir brukt i ulike kyrkjesamfunn.

Mats Tande, Merete Thomassen, Maj-Britt Aagaard og Freddy ? smakstester altervin brukt i ulike norske kirker. Fotografert i Vårt Lands lokaler. Fotografert 31.03.22.
SMAK: Sjølv om kyrkjeleg nattverd ikkje handlar om smaken av fermentert druejuice, går det likevel an å samanlikne og vurdere dei mest utbreidde her til lands. Panelet, beståande av Freddy Knutsen, Merete Thomassen, Maj-Britt Aagaard og Mats Tande smaka seg gjennom ti ulike vinar.
Publisert Sist oppdatert

Frå møterommet med utsikt over Oslo sentrum lyd sniffing, slurping og spytting.

Langbordet er dekt opp med vinglas og nattverdsbeger – og ti ulike vinar. Etter Vårt Lands stikkprøvar er desse nokre av dei mest utbreidde til nattverd i Kyrkje-Norge.

Til å teste den faktiske smaken på dei, har vi invitert tre vinentusiastiske kyrkjegjengarar og -arbeidarar og ein matbloggar, tv-profil og vinkelner under utdanning.

For å lese saken må du være abonnent

Bestill abonnement her

KJØP