Religion

Se hvem som har søkt om å bli ny kirkerådsdirektør

SØKERLISTE: Den norske kirke er på leting etter en ny øverste administrative leder. Vårt Land har fått innsyn i søkerlisten.

Den norske kirke har startet jakten på ny kirkerådsdirektør, som skal overta når Ingrid Vad Nilsen gir seg.

Kirkerådets direktør er den øverste administrative lederen for Den norske kirke, og har personalansvar for Kirkerådets sekretariat.

Søknadsfristen gikk ut 15. april. 4 kvinner og seks menn har søkt på stillingen.

Her er søkerne:

  • Eigil Morvik (58), stiftsdirektør
  • Ingelin Noresjø (48), daglig leder
  • Kjetil Haga (56) kirkeverge
  • Stephen Sirris (46) Prodekan/professor II
  • Terje Baugerød (59) Kantor/organist

I tillegg er det fem andre som har søkt på stillingen, men som er unntatt offentlighet. Én av søknadene har allerede blitt trukket.

– Kirkerådsdirektøren har en viktig rolle i Den norske kyrkje, og jeg ser fram til den videre prosessen med tilsetting, sier kirkerådets leder Harald Hegstad i en pressemelding.

I stillingsutlysningen står det en solid liste over ønskede kvalifikasjoner: Ledererfaring, forståelse for Den norske kirke, samfunn, kultur og organisasjonsliv, samt erfaring fra virksomhetsstyring, økonomi, KR og organisasjonsutvikling.

«Likeså erfaring med samledelse mellom politisk ledelse og administrativ ledelse, sammen med erfaring fra forvaltning, politiske prosesser, interessepolitikk, myndighetskontakt og synlighetsarbeid», heter det i utlysningen.

Kirkerådets sekretariat består av drøyt 100 personer fordelt på åtte avdelinger og ni seksjoner. Selve Kirkerådet, som fungerer som Den norske kirkes styre, består av 17 medlemmer og ledes av nyvalgte Harald Hegstad.

Dette er søkerne

Eigil Morvik er i dag stiftsdirektør i Tunsberg bispedømme. Ifølge hans egen Linkedin-profil har han jobbet som prest/prost, prosjektleder, personalsjef og direktør, samt at han har ledererfaring fra styreverv i ideelle organisasjoner, politikk og arbeidsliv.

Ekstraordinært landsmøte i KrF.

Ingelin Noresjø er mest kjent som KrF-politiker, og var statssekretær for Samferdselsdepartementet fra 2020 til 2021. Hun har også vært 2. nestleder i KrF. Nå jobber hun som programleder for Grønt landtransportprogram i NHO.

Portrett av Kjetil Haga (nye kirkevergen i Oslo) sammen med Jostein Vevatne (leder Oslo kirkelige Fellesråd).

Kjetil Haga er kirkeverge i Oslo. Før det var han divisjonsdirektør i Blå Kors Norge. Han er utdannet teolog og har mastergrad i organisasjon og ledelse. Han har også vært kirkefagsjef i Borg bispedømme og vært domprost i Tunsberg.

Stephen Sirris

Stephen Sirris er prodekan for utdanning ved Handelshøyskolen NMBU. Han er også professor II i fagområdet organisasjon og ledelse. Tidligere har han jobbet ved VID vitenskapelig høyskole ved senter for diakoni og profesjonell praksis.

Terje Baugerud er organist i Ris menighet i Oslo. Han er utøvende musiker, produsent og komponist.

---

Kirkerådet

  • Kirkerådet er Kirkemøtets forberedende og iverksettende organ, og leder kirkens arbeid på nasjonalt nivå. Kirkemøtet er det øverste representative organet i Den norske kirke og fungerer som kirkens styre.
  • Selve rådet består at 13 leke representanter fra Kirkemøtet, samt preses Olav Fykse Tveit, to prester og en kirkelig ansatt. Rådet ledes av nyvalgte Harald Hegstad.
  • Rådets sekretariat består av drøyt 100 personer fordelt på åtte avdelinger og ni seksjoner. Sekretariatet ledes av direktør Ingrid Vad Nilsen.

---

Les mer om mer disse temaene:

Morten Marius Larsen

Morten Marius Larsen

Morten Marius Larsen er nyhetsleder på religionsavdelingen i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion