Religion

Tusener mistet Visjon Norge-tilgang – skylder på ubetalt millionkrav

VISJON NORGE: Flere TV-seere opplevde svarte skjermer når de mandag og tirsdag skulle se TV Visjon Norge. Årsaken var et ubetalt millionkrav.

– Nå trenger vi desperat 1,7 millioner kroner, uttalte TV-pastor Jan Hanvold under gårsdagens sending av programmet «Studio Direkte» på TV Visjon Norge.

Der startet han sendingen med å forklare hvorfor flere seere opplevde svarte skjermer når de skulle se TV Visjon Norge:

Den kristne TV-kanalen har et utestående krav på 1,7 millioner kroner til TV-distributøren Allente, hevdet han.

TV Visjon Norge tilbake

Allentes pressekontakt bekrefter tirsdag like over kl 17 overfor Vårt Land at Visjon Norge er tilbake igjen på skjermene, etter å ha vært borte siden mandag. Det ble først meldt av Dagen.

– Det virker til å stemme at kanalen er tilbake på skjermen igjen, sier Maja Wikman Ulrich, pressekontakt i Allente, til Vårt Land.

Hun kan ikke svare på hva det skyldes, og viser til Space Norway. Vårt Land har tidligere vært i kontakt med Space Norway som ikke ønsker å kommentere saken.

– Beklager

Jan Hanvold viste til at kanalen sine TV-sendinger er blitt sendt over satellittene til Telenor, men at Allente har overtatt disse.

– De er vanskelige å ha med å gjøre. Vi må betale 1,7 millioner kroner, sa han og siktet tilsynelatende til Allente.

– Det er grunnen til at noen har sorte skjermer. Det beklager vi, sa Hanvold, som ser det hele i et større perspektiv:

– Det er en åndelig kamp her hvor djevelen ikke er interessert i at vi skal være på lufta, og spesielt nå hvor vi har stått med Israel, sa han til seerne.

Etter at saken ble publisert har Jan Hanvold kontaktet Vårt Land og opplyst at det er Space Norway, ikke Allente, som de skylder penger. Han sier at de nå holder på å betale fakturaene og anslår at de er på lufta igjen i løpet av dagen. Les resten av svaret nederst i saken. Vårt Land har vært i kontakt med Space Norway som sier at de ikke ønsker å kommentere saken.

Det finnes ingen direkte kobling mellom Allente og Visjon Norge

—  Maja Wikman Ulrich, pressekontakt i Allente

– Aldri opplevd at vi har gått i svart

Ifølge Dagen, som først meldte nyheten, innebærer det ubetalte kravet at tusenvis av skjermer går i svart.

– Vi beklager det. Det er et nytt selskap som har en helt annen policy, kommenterte Hanvold under sendingen

– Vi har jo vært kunde i Telenor i 20 år og aldri opplevd at vi har gått i svart, la han til.

Ifølge Dagen har Allente rundt 1,2 millioner kunder i hele Skandinavia. I Norge utgjør de rundt 15 prosent av TV-markedet.

Allente avviser på sin side at det er noen sammenheng mellom dem og den kristne TV-kanalen. Pressekontakten deres, Maja Wikman Ulrich, skriver i en tekstmelding til Vårt Land at de ikke har noen avtale med TV Visjon Norge. Telenor Satellite ble i fjor solgt til Space Norway, og hun henviser derfor til dem for kommentar.

– Visjon Norge kjøper plass på Telenors satellitt av Telenor Satellite/Space Norway, og har man som TV-kikker en TV-boks (dekoder) eller parabol som kan kode av nettopp de kanalene, så kan man se dem. Man trenger ingen avtale med Allente, skriver hun.

Avviser at de har sendt ut krav

Hun opplyser at Allente også sender via Telenors satellitt.

– Det er derfor våre bokser og paraboler kan plukke opp Visjon Norge. Men det finnes altså ingen direkte kobling mellom Allente og Visjon Norge.

– Så da er det ikke korrekt at dere krever 1,7 millioner kroner av TV Visjon Norge?

– Stemmer: Nei, det er ikke korrekt, bekrefter hun.

Før avisen fikk kommentarene fra pressekontakten, forklarte Hanvold situasjonen som har oppstått slik:

«Den enkle saken er at Telenor som vi har hatt et godt forhold til i 20 år, har solgt ut sin satellittavdeling. Så det er ikke noe annet enn at vi gjør opp de fakturaene på kroner 1,7 millioner, til det nye selskapet, så er vi på igjen. Folk kan se oss på alle andre sendeplattformer. Noe mer har vi ikke å kommentere til dette», skrev han i en tekstmelding til Vårt Land.

Etter at saken ble publisert og Hanvold tok kontakt med Vårt Land, har avisen spurt hvorfor han nevnte Allente i sendingen. Han svarer at det er en misforståelse. Space Norway formidler signalene. Allente tar imot signaler fra dem, forteller Hanvold.

– Vi er en åpen kanal som er free to air, sier Hanvold.

Han avviser at han har sagt at Allente er vanskelige å ha med å gjøre.

Les mer om mer disse temaene:

Caroline Teinum Gilje

Caroline Teinum Gilje

Caroline Teinum Gilje er journalist i religionsavdelingen i Vårt Land

Tove Bø

Tove Bø

Tove Bø er vaktsjef i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion