«Eg har kjøpt ein kross»

KRISTEN-NORGE: David Amenya (24) vaks opp som barn av to misjonærar i Kenya og Noreg.

«Mine første minner frå livet er å jobbe for at andre skulle verte kristne», seier David Amenya (24).

Han vaks opp som misjonærbarn i Kenya og fortel at han fekk ei bornetru rett inn i blodet som følgjer av dette.

«Eg har vore heldig og alltid fått kome ‘heim’ til same stad i Noreg og på ein måte føler eg at eg høyrer heime der. Men eg veit ikkje alltid kor heime er sidan eg har budd så mange forskjellige stader», fortel Amenya.

Foto-prosjekt: Min båt er så liten

Han vaks opp som born av to misjonærar i Kenya og Noreg.

Mange born av misjonærar flyttar mykje og har foreldre som jobbar mykje, og ofte i andre land. Å byte mellom kulturar i løpet av barndommen kan ha både positive og negative konsekvensar, som å føle seg litt rotlaus.

«Sjølv med ei kjensle av heimløyse er det ein smak av noko eg aldri ville vore forutan», fortel Amenya.

Trass ein oppvekst kvar målet var å føre andre til Jesus, byrja han i ungdomstida å prøve å unngå å kome i situasjonar kvar han kunne verte konfronert med trua si.

Etterkvart har dette endra seg.

«Eg har kjøpt ein kross og eg prøver å gå med det tydeleg for å vise kva eg trur på».

---

Min båt er så liten

Matilde Solsvik er ein 23 år gamal norsk fotojournalist og dokumentarfotograf frå Øygarden, utanfor Bergen. Matilde Solsvik er utdanna ved Bilder Nordic School of Photography i Oslo og har jobba i Vårt Land, men er no nynorskpraktikant i NRK i Førde.

I mars 2023 vann Matilde Solsvik to prisar under Årets Bilde-utdelinga. Ho vann prisen som Årets Nykommar for prosjektet Min båt er så liten og første plass i Åpen Klasse for prosjektet Bobla, kvar ho utforska sitt forhold til sine eigne besteforeldre og møtet mellom den yngre og den eldre generasjonen. I prosjekta hennar utforskar ho tema som religion, kultur og identitet.

---

Las meir om fotoprosjektet Min båt er så liten her.

Kvar veke vil Vårt Land denne hausten og på nyåret publisere nye bileter frå Min båt er så liten. Biletene kjem kvar fredag, på vl.no og på Instagram. Du kan sjå dei same biletene i papiravisa på laurdager. Sjå dei andre bileta vi har publisert, her:

«Ein vert ikkje så veldig utfordra når ein er i kristenbobla»

Foto-prosjekt: Min båt er så liten

Få nyhetsbrev fra Vårt Land. Meld deg på her!

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Mer fra: Religion