Religion

Filmskaperne bak «Perleporten» anmeldte trusler – politiet henla saken

FILM: Skaperne bak den omstridte filmen mottok i forrige uke det de oppfattet som trusselmeldinger fra et telefonnummer i Kristiansand.

Politiet i Kristiansand har henlagt saken med begrunnelse i at «det ikke finnes rimelig grunn til å undersøke om det finnes et straffbart forhold». Det kan man lese i avslaget som Avisa Kristiansand publiserte mandag.

Også satirekunstner Tronn Dønnestad Hansen skal ha fått trusselmeldinger fra samme telefonnummer.

– Det viktigste for filmskaperne var å anmelde truslene. Det ble de, og nå har politiet valgt å henlegge saken. Det tar vi til etterretning, sier kommunikasjonsansvarlig for filmen «Perleporten», Simon Valvik, til Fædrelandsvennen.

---

Kristiansand og «Perleporten»

  • Kristiansand har vært preget av politiske feider de siste fire årene. Nå har traileren til en ny film satt fyr på debatten på nytt.
  • Filmen Perleporten skal angivelig handle om den omstridte Facebook-siden Sørlandsnyhetene og hendelser knyttet til lokalvalget i Kristiansand i 2019.
  • To ordførerkandidater har gått hardt ut mot filmen.
  • Det er produksjonsselskapet Beelzebub Pictures som står bak den nye spillefilmen.
  • Tirsdag 25. juli ble den første teaseren lagt ut. 1. august kom den offisielle traileren. Filmen har premiere 1. september.

---

Film som engasjerer

Det har stormet rundt filmen «Perleporten» i lengre tid. Flere mener å identifisere hovedpersonen, og i traileren presenterer filmen seg som basert på virkeligheten. Traileren viser blant annet onanering, sexkjøp og prat om Jesus.

Ordførerkandidat for KrF i Kristiansand, Charlotte Beckmann Finnestad, var blant dem som reagerte sterkt etter kun å ha sett den korte teaser-videoen som kom før traileren. «Nå må vi legge press på kinoene, slike filmer vil vi ikke ha», skrev hun i et kommentarfelt til et Facebook-innlegg.

Pastor i Kristiansand, Rune Tobiassen, mener kristne fremstilles negativt i filmen. I tillegg mener han at filmen kan legge lokk på ytringsfriheten.

– Hvem vil uttale seg offentlig, dersom man i tillegg må gå rundt å bekymre seg for at man skal bli offer for uthenging på kinolerretet? sa Tobiassen til Vårt Land tidligere denne måneden.

Regissør Jonas Matzow Gulbrandsen oppfordrer til å se filmen i sin helhet og deretter gjøre seg opp en mening om den. Han påpeker at filmen er samfunnskritisk satire.

– Satire har eksistert i over 2000 år, og skal sette ting på spissen, har kommunikasjonsansvarlig Simon Valvik tidligere sagt til Vårt Land.

Les mer om mer disse temaene:

Lena Stordalen

Lena Caroline Stordalen

Lena Caroline Stordalen er journalist i religionsavdelingen i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion