Religion

Malmø-kirke sier opp leieavtale med russisk-ortodoks menighet

UKRAINA-KRIGEN: Siden 2020 har en russisk-ortodoks menighet leid Lockarps kyrka i Malmø.

Nå vil Svenska kyrkan i Malmø avslutte leieforholdet, melder de svenske avisene Dagen og Sydsvenskan.

Svenska kyrkan i Malmø vurderer det slik at forsamlingen har tilknytning til den russisk-ortodokse kirken og viser til støtten som den har uttalt til krigen i Ukraina. Derfor skal leiekontrakten av «ideologiske grunner» snarest bli sagt opp, ifølge svenske Dagen.

Det har vært noen vurderinger fram og tilbake om menigheten er koblet til Moskvapatriarkatet, der patriark Kirill har uttrykt støtte til krigen, eller om den ikke er direkte tilknyttet Moskvapatriarkatet, men andre deler av den ortodokse kirken.

Turid Sylte

Turid Sylte

Turid Sylte er journalist i nyhetsavdelingen i Vårt Land.

VL anbefaler

1

1

1

1

Annonse
Annonse

Mer fra: Religion